Çiçek Tahaoğlu'nun editörlüğünde hazırlanan bu haftaki biamag'da:
* Bülent Şık, Nesrin Uçarlar tarafından kaleme alınan “Hiçbir Şey Yerli Yerinde Değil-Çatışma Sonrası Süreçte Adalet ve Geçmişle Yüzleşme Talepleri” kitabını yazdı.
* İrem Dönmez, CHP Muş 2. Sıra milletvekili Ali Haydar Fırat ile hayatının özeti olan mücadeleyi, Muş’u, anadil sorununu, Kürt sorununu, CHP’yi, HDP’yi ve hayatı konuştu.
* Murat Türker, Tayland'ın hem kırsal hem de kentsel ortamlarındaki ufak anekdotlardan yola çıkarak müziğin birleştirici gücünü ve evrenselliğini irdeleyen Y/OUR MUSIC (Sizin Müziğiniz Bizim Müziğimiz) belgeselini yazdı.
* Kavramsal sanatçı Sophia Wallace’ın klitorisin bilinmeyen tarihi üzerine hazırladığı CLITERACY projesinden yola çıkarak, klitorisin hikayesini yayınlıyoruz.
* Soner Sert, Kürt sinemasının tarihini ve kodlarını yazdı.
* Işıl Kurnaz yazdı: "Muhtemelen bunu sen de çok iyi biliyorsun baba ama, hayatta ben en çok seni sevdim. Bir gün konuşuruz, uzun uzun ve usul usul..."
* Aykan Sever, Erivan günlerini yazıyor: "Aşağı yukarı dokuz aydır Erivan'dayım. Hala tuhafıma giden bazı şeyler var."
* Sultan Komut, Deniz Aktaş cinayetinden yola çıkarak toplumda şiddete karşı tepkisizliği ve Komşu Yardım Testi’ni yazdı.
* Şeyhmus Diken, Halkın Emek Partisi’nden Halkların Demokratik Partisi’ne uzanan süreci yazdı.
* Barış Taşyakan, Nepal’de yaşanan depremi, “Classquake” [(alt)sınıfların sarsıntısı] kavramını ve Türkiye’deki tabloyu yazdı.
* Ayça Söylemez, Ümit Alan’ın “Saray’dan Saray’a Türkiye’de Gazetecilik Masalı” adlı kitabını ve “basının penguenlik kariyerini” yazdı.
* Burcu Karakaş, 7 Haziran seçimi öncesinde HDP’ye yönelik saldırıları yazdı.
* Gözde Özen, George Clooney ile Hugh Laurie'nin oynadığı bilimkurgu filmi Tomorrowland'i yazdı. (ÇT)