Emel Gülcan, Ayşegül Devecioğlu ile son romanı Ara Tonlar’ı, 12 Eylül darbesini, Kenan Evren’i, kadınları konuştu.
Çiçek Tahaoğlu, Nebahat Akkoç'la KAMER'in 25 bin kadınla görüşerek yaptığı çalışmayı konuştu: Neden kapı kapı gezmeye karar verdiler? Bu kapıları çaldıklarında nelerle karşılaştılar? Erkeklerin tepkisi ne oldu?
Tolga Korkut, Michael Kaufman'ın özellikle genç erkeklere yönelik hazırladığı “Cinsel Rızanın Dört Kuralı”nı bianet için Türkçeleştirdi.
Begüm Zorlu, Kamp Armen direnişini, yıkımı engellemek için başlayan direnişin nasıl başka bir yaşama evrildiğini, kampın anlamını, ortak yaşamı anlattı.
Kenan Tekeş, seçim takviminin başından beri Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim bürolarına, il binalarına yapılan saldırıların kronolojisini çıkardı, saldırıları irdeledi.
Oya Ortaç, “pijama giyme özgürlüğünü kazanmış çalışan” olarak görülen freelance çalışanların “gerçek” durumunu yazdı.
Haluk Kalafat, 1965 genel seçimlerinden bu yana en orijinal ve en “ilginç” seçim şarkılarını yazdı. Şarkıların tarihi, seçimlerin de tarihine ışık tutuyor…
Gülsüm Depeli, Çukurova Üniversitesi I. Kısa Film Festivali’ni, Adana’yı, filmleri ve sanatçıları anlattı.
Radikal gazetesi muhabiri İsmail Saymaz haberini yaptığı davaları, kitaplarını, çalışmalarını ve medyanın mevcut durumunu İsa Uğur Erdoğan’a anlattı.
Şeyhmus Diken, siyasi iktidarın “icraatlarını”, seçimleri ve HDP’yi yazdı.
Elif Akgül, Almanya'daki basın özgürlüğü pratikleri üzerinden tarihle yüzleşmede basın özgürlüğünün yerini yazdı.
Murat Türker, cihatçıların saldırılarına maruz kalan Mali'de “müzikle direnenleri”, “Önce Bizi Öldürmeleri Gerek” adlı belgesel üzerinden anlattı. (AS)