* Elif Akgül, insan hakları savunucusu ve avukat Eren Keskin’le 30 yıllık mücadelesini, uğradığı saldırıları ve o ünlü makyajının ardındaki politik nedenleri konuştu.
* Ekin Karaca, Ankara’da Melih Gökçek’le beraber yaşanan kent kültüründeki değişimi Akın Atauz’la konuştu.
* Beyza Kural, 1 Aralık Dünya AIDS öncesi Birleşmiş Milletler HIV/AIDS Ortak Programı'nın 2013 Küresel AIDS Raporu ve Sağlık Bakanlığı verileri çerçevesinde AIDS/HIV'in dünyada ve Türkiye'de son durumuna yer verdi.
* Tuğrul Ağabeyoğlu, Başbakan’ın “Kürdistan”, CHP genel başkan yardımcısı Perihan Sarı’nın “biji aşîtî, biji biratî” demesini yazdı, “Bunu başaran bir başbakan değil, otuz yıllık bir mücadelede on binlerce hayatı feda ederek ona bunu söyletendir” dedi.
* Ece Öztan, Meclis’e sunulması beklenen kadın istihdam paketinde yer alan uygulamaları, dünya örnekleriyle ele aldı.
* Derya Aydoğan, hazır giyim firmalarının işçilerin can güvenliği sorumluluğunu almasını amaçlayan Temiz Giysi Kampanyası’nı yazdı.
* N. Gün Uzun, Abdellatif Kechiche’in yönettiği “Mavi En Sıcak Renktir” filmini izledi ve yazdı: "Film bittiğinde kendimi farklı yaşam deneyimlerine tanıklık etmiş biri gibi değil, sadece bir “röntgenci” gibi hissettim."
* Deniz Alan Held, küresel ısınmanın sonuçlarının günlük hayatta nasıl kanıksandığını, üretim ve tüketim dengesini yazdı; “Çözüm için en basit çare Friganizm’dir” dedi.
* Şeyhmus Diken, dershane tartışmasını ve bu tartışmada unutulanları alternatif kurumsal eğitim öğretim yapıları örgütlenebileceğini yazdı.
* Murat Türker, 80'lerde radyoda duymuş olduğu hipnotik bir şarkının kaynağını ararken Afrika’da Bayaka Pigmeleriyle yaşamaya başlayan ABD'li Louis Sarno’nun hikayesinden etkilenen Song From the Forest (Ormanın Şarkısı) belgeselini yazdı.
* Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Çalışmaları'nın hazırladığı Gezi Parkı Olayları kitabında yer alan Gezi kronolojisini bianet kameralarına yansıyan görüntü ve fotoğraflarla sunduk.
* Ahmet Savaş Özpınar’ın, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden spor yazarı Necmi Tanyolaç’la kaldığı huzurevinde gerçekleştirdiği röportajı alıntılayarak yayınlıyoruz.
* Berat Günçıkan’ın , “4. Sayfa: İlk Feminist Yazılar” için yazdığı “Eğer hala sokaktaysak, sokak bizimse, elbet bir sebebi vardır” başlıklı retrospektif yazısını yayınlıyoruz.