Mine Kösem, Sema Merve İş ile Türkiye’deki LGBTİ ebeveynleri konuştu.
Elif Akgül, Ursula Le Guin’in, “Gezi direnişinin provası olarak nitelendirilen Mi Minör’den tam 41 yıl önce yazılmış bir Gezi direnişiydi” diye nitelendirdiği “Dünya’ya Orman Denir” kitabını yazdı.
Evrim Kepenek, Müslümanlaştırılmış Ermeniler Konferansı’nda da konuşan Londra'da yaşayan Türkiyeli Ermeni sanatçı Helen Anahit ile 1915’ten yola çıkarak soykırım kavramı üzerine söyleşti.
Güneş Engin, Afganistan’daki kadın mücadelesini yazdı.
Fidan Berfe Mirhanoğlu, Oxford Üniversitesi’nde Kürtçe dersi vermeye başlayan Özlem Galip ile dersleri ve Kürtçe’yi konuştu.
Kenan Tekeş William S. Burrougghs'un İçerideki Kedi kitabını ve Burrougghs'un kedili yolculuklarını yazdı.
Mustafa Sütlaş, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nden Aslı Odman ile Annie Thébaud-Mony’nin kitabı Çalışmak Sağlığa Zararlıdır’dan yola çıkıp “çalışma acısı”nı konuştu.
Şeyhmus Diken Diyarbakır’ı, Şivan Perver’i ve Ahmet Kaya’yı anlattı.
Miray Özturan, analog fotoğraftan vazgeçmeyenleri buldu, bu tutkunun nedenini araştırdı.
Murat Türker, Maximón Monihan’ın filmi Sessizlerin Sesi’ndeki orta Amerikalı sağır-dilsiz Olga'nın daha iyi bir yaşam için ABD'ye göç etmesinin akabinde başına gelenleri anlattı.
Şebnem İşigüzel son romanı Venüs’ü ve yazarlık serüvenini Merve K. Çimen’e anlattı.
Deniz Alan Held, Keşke Bir Öpüp Koklasaydım romanını, romanın yazıldığı dönemi ve 80 darbesinin izlerini anlattı.
Şadiye Dönümcü Bal ailesinin Alzheimer öyküsünü, yaşayanların ağzından dile getirdi.
Ömer Faruk, Başbakan'ın “Yol uğruna her şey feda edilir. Yolun geçeceği yerde cami bile olsa yıkarız” sözünü Adorna, Heidegger ve Benjamin'den yola çıkarak eleştiriyor.
Ferhat Tunç, Ahmet Kaya için yazdı: "Türkiye'de Ahmet Kaya'nın kimliği, politik ve sanatsal temayülü yargılanmaya devam ediyor. Yani, bu ödülün sahici, kalıcı olmaması adına her yol, bizzat ödülü açıklayanlar tarafından zorlanıyor." (AS)