Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 9 Kasım 2024 00:00
 ~ Son Güncelleme: 9 Kasım 2024 15:23
5 dk Okuma

Boğaziçi Üniversitesi’nde LGBTİ+ yasakları

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyım yönetiminin LGBTİ+ lara ve LGBTİ+ içerikli tüm etkinliklere karşı sergilediği çağdışı, yasakçı ve hoyratça yaklaşımlar, gayrimeşru yönetimin yalnızca eleştirel düşünceye karşı gösterdiği tahammülsüzlüğün değil, özgür ve çoğulcu kampüs ortamını yok etmek için hangi yöntemlere başvurabileceğinin de çarpıcı örneklerini bize sunuyor.
Görseli Büyüt
Fotoğrafta, Boğaziçi Üniversitesi'nde bir grup akademisyen, açık havada protesto ya da bir farkındalık etkinliği düzenliyor. Akademisyenlerin çoğu cübbelerini giymiş durumda ve ellerinde çeşitli pankartlar taşıyorlar. Önde duran bir kadın, renkli bir şemsiye tutuyor; bu şemsiye LGBTİ+ hareketini desteklemek için kullanılan gökkuşağı renklerine sahip. Kadın, üzerinde "Öğrencime Dokunma" yazan bir döviz tutuyor; dövizde el işareti de bulunuyor.  Arka plandaki diğer katılımcılar ise "Kabul Etmiyoruz", "Vazgeçmiyoruz" gibi ifadelerin yazılı olduğu pankartlar taşıyorlar. Etkinlik, üniversite yerleşkesinde, ağaçlar ve tarihi bir bina önünde gerçekleştiriliyor. Gökyüzü açık ve güneşli, bu da protestonun güzel bir havada yapıldığını gösteriyor. Etkinlik, akademik özgürlük, öğrenci hakları veya LGBTİ+ haklarına destek vermek gibi toplumsal bir mesaj içermekte.
Belgesel sinemacı ve akademisyen. Film ve medya sanatları lisans ve lisansüstü eğitimini ABD’de tamamladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ve Sabancı Üniversitesi’nde çalıştıktan sonra 2007’de Boğaziçi Üniversitesi’nin...

Belgesel sinemacı ve akademisyen. Film ve medya sanatları lisans ve lisansüstü eğitimini ABD’de tamamladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ve Sabancı Üniversitesi’nde çalıştıktan sonra 2007’de Boğaziçi Üniversitesi’nin öğretim kadrosuna katıldı. Uzun metraj belgesel filmleri 'Duvarlar-Mauern-Walls' (2000), ‘3 Saat: Bir ÖSS Belgeseli' (2008), 'Benim Çocuğum' (2013) yurtiçinde ve yurtdışında ödüller kazandı; gösterimleri devam etmekte. Türkiye belgesel sineması üzerine araştırmalarına devam etmekte ve dördüncü uzun metraj belgesel filmi ‘Nükleer Alaturka’ üzerine çalışmaktadır. 2021 Sinema Yazarları Derneği 'Onur Ödülü’ sahibidir. Candan, 2021’den bu yana Boğaziçi Üniversitesi atanmış yönetiminin hukuksuz uygulamalarına karşı hukuk mücadelesine devam etmektedir.

Devamını Göster
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git