*Fotoğraf: Havuz.
Başbakan Boris Johnson, hükümetin eylemlerinin "tüm sorumluluğunu" üstlendiğini söyledi ve "Gerçekten yapabileceğimiz her şeyi yaptık" şeklinde konuştu ve ekledi:
"Kaybedilen her can için çok üzgünüm."
Dönüm noktasını geçen ilk Avrupa ülkesi olan Birleşik Krallık'ta toplam 100.162 ölüm kaydedildi.
Johnson Salı günü Downing Street'te yaptığı basın toplantısında "bu korkunç istatistiğin içerdiği üzüntüyü hesaplamanın zor olduğunu" söyledi.
Sevdiklerini kaybedenlere, "babalar ve anneler, erkek ve kız kardeşler, oğullar ve kızları ve birçok büyükanne ve büyükbabalar" dahil olmak üzere "en derin taziyelerini" sunduğunu söyledi.
Beşinci ülke oldu
Birleşik Krallık, ABD, Brezilya, Hindistan ve Meksika'dan sonra 100.000 ölümü geçen beşinci ülke.
Son haftalarda, kısmen virüsün yeni ve hızlı yayılan bir varyantının neden olduğu vakalardaki artış, İngiltere'yi küresel olarak en yüksek koronavirüs ölüm oranlarından birine getirdi.
Salı günü 20.089 koronavirüs vakası daha kaydedildi ve son günlerde görülen Birleşik Krallık vaka sayısında düşüş eğilimi devam etti.
Birleşik Krallık'ın günlük ölüm rakamları gibi hastanedeki insan sayısı ise hala yüksek.
Johnson, İngiltere'de 5 Ocak'tan beri uygulanan karantina ve önlemlere rağmen koronavirüs enfeksiyon oranının "oldukça yüksek" kaldığını söyledi.
Ulusal tecrit altında, İngiltere'deki insanlar evde kalma, sadece sınırlı nedenlerle - yemek alışverişi, egzersiz ya da evden yapamazlarsa çalışma dahil - dışarı çıkma hakkına sahip. İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'nın çoğunda benzer önlemler var.
Mart ayındaki gecikme
Ölümlerin çoğu iki dalga halinde meydana geldi - ilkbahardaki keskin, ani dalgalanmanın ardından sonbahar ve kış boyunca yavaş ve sürekli bir yükseliş gerçekleşti.
Mart ayında karantinanın dünyaya göre gecikmesi, hükümetin kendi danışmanları tarafından bile sık sık dile getirilen bir durum.
İngiltere, BBC News'un haberine göre Avrupa'nın çoğu gibi, sınırlı test ve temaslı izleme sistemleri konusunda da üzücü bir şekilde hazırlıksızdı.
(PT)