Haberin İngilizcesi / Kürtçesi için tıklayın
İçişleri Bakanlığı, 3-10 Aralık tarihleri arasında 310 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldığını, tespit edilen 238 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı açıkladı.
Sosyal medya hesaplarında yazılanlar, şu suçlardan soruşturuldu: “Terör örgütü propagandası yapmak, bu örgütleri övmek, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan etmek, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk etmek, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunmak, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast etmek, nefret söylemleri içermek.”
2018 yılında 7 bin gözaltı
Siber Suçlar Çalıştayı’nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2018 yılındaki sosyal medya operasyonlarına dair şu açıklamayı yapmıştı:
“İnternette suç içeriklerinin araştırılması amacıyla 7/24 esasına göre çalışan sanal devriyeler oluşturduk.
“Bu kapsamda 2018 yılı içinde terör örgütü yanlısı siber faaliyet içinde bulundukları tespit edilen 110 bin civarında sosyal medya hesabı takip edilerek 45 bin hesabın kullanıcısı deşifre edilmiş, bunlardan 7 bin kişi yakalanarak adli makamlara teslim edilmiştir.”
“Afrin” ve “dolar” soruşturmaları
Emniyet Genel Müdürlüğü 12 Ağustos’ta, dolar kuru ile ilgili paylaşım yapan 346 sosyal medya hesabı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.
TIKLAYIN -Ankara ve İstanbul Başsavcılıkları "Ekonomik Güvenliği Tehdit" Soruşturması Başlattı
Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları da "ekonomik saldırılara hizmet eden mahiyette haber, yazılı ve görsel yayın, sosyal medya hesapları" hakkında aynı gün soruşturma başlattı.
TIKLAYIN - HRW: Sosyal Medyaya Baskı Dalgası
TIKLAYIN - İçişleri Bakanlığı: “Zeytin Dalı”yla İlgili 845 Kişi Gözaltına Alındı
Bakanlık, 26 Şubat’ta da Afrin harekatını sosyal medyadan eleştiren ve eleştirel etkinliklere katılan 845 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. (AS)