Türk ve Amerikan İletişim Bilimcileri Birliği'nin (ATACS) bu yıl sekizinci kez düzenlediği "Binyılda İletişim" sempozyumuna Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliği yapıyor.
Pazar günü başlayan dört günlük sempozyuma destek veren Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) adını taşıyan panelde çocuk hakları ve gazetecilik tartışıldı.
Dün yapılan panelde konuşan UNICEF iletişim danışmanlarından Lynn Geldof, ifade özgürlüğü ve çocuk haklarının karşı karşıya konamayacağını, bunun yanlış bir ikilik olduğunu, medyanın çocuk haklarının içselleştirilmesi için sorumluluk taşıdığını vurguladı.
İstanbul Üniversitesi'nden Esra Arcan, UNICEF'le birlikte başlatılan ve uygulamaya giren iletişim fakültelerinde çocuk hakları müfredatı oluşturulması projesinden bahsetti. Arcan, uygulamanın ilk yılında öğrencilerden olumlu dönüşler aldıklarını, yedi üniversitede müfredatın uygulamada olduğunu, Türkiye'nin bu anlamda öncü bir rol üstlendiğini belirtti.
BİA editörü Erhan Üstündağ da "çocuk hakları gazeteciliği"nden bahsetti; çocuklara seslerini duyurabilecekleri alan açmanın, gündemin çocuk bakış açısıyla takip etmenin ve çocuk haklarını tanıtmanın medyanın sorumluluğu olduğunu vurguladı.
AÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nejdet Atabek, Rektör Prof. Dr. Davut Aydın, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin, Teksas Austin Üniversitesi'nden Prof. Dr. Maxwell McCombs, UNICEF Türkiye temsilcisi Reza Hossaini ve Center for Advanced Studies and Education'dan (CASE) Elena Matusevich'in açılış konuşmalarıyla başlayan sempozyumda yeni medya, medyanın sosyal etkileri, medya okuryazarlığı, siyasi iletişim gibi çok sayıda başlık altında sunumlar yapılıyor.
Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen sempozyum programına ulaşmak için tıklayın. (EA)