Ayşegül Özbek'in editörlüğünde hazırlanan biamag'da bu hafta okuyacaklarınız...
Antakyalı Ortodoksların tarihini, kültürünü araştırmak ve yaşatmak için kurulan Nehna.org'u Anna Maria Beylunioğlu ve Mişel Uyar Evrim Kepenek'e anlattı.
William Saroyan ve Gülten Akın... 1964 yılında Gevaş'ta şans eseri buluşurlar. Hem bu hikâyeyi hem de Akın'ın ilk kitabı "Rüzgâr Saati"ni Şeyhmus Diken yazdı.
Hekim Halis Yerlikaya "Hekimlik 5 dakikaya sığmaz" diyerek anamnez almanın önemini Diyarbakır'dan bir vaka örneğiyle anlattı.
2020 yılında DB'nin Meksika'daki Tren Maya Projesi'ne iştirak etmesiyle birlikte, "Ya Basta" adlı bir dayanışma ağı kuruldu. Dayanışma ağı içerisinde olan tüm kurumların sesleri kamuoyuna yansıtıldı. Ganime Gülmez bu süreci kaleme aldı.
Geçen yıl hayatını kaybeden mimar Cengiz Bektaş için Arif Şentek bir "postmortem" yazısı yazdı. "Şimdi yazacaklarım daha çok bir "özeleştiri" niteliğinde" diyor Şentek.
34. IDFA'da yer alacak belgeseller arasında meşhur simalar ve eserleri hakkındaki filmler her zamanki gibi yoğun ilgi göreceğe benziyor. Murat Türker dört filmi mercek altına alıyor.
Heidi Korkmaz "Gizli dostlar" üzerine yazdı.
Aşça İdil Ağca, ilk gösterimi 7 Kasım'da İzmir'de yapılacak "Kabuğu Kırmak" belgeselini yönetmeni Barış ince ile konuştu. Belgesel, İzmir midyesini ve midyenin kentli kimliğinin oluşum sürecini anlatıyor.
"Doğarken tek kimlikli olanlar, ölürken tek bir kimlikten bir o kadar uzaktır. Çünkü istesek de istemesek de edindiğimiz her sıfat, cinsiyet üniformamızın üzerine giydiğimiz birer elbisedir" diyor Atahan Ünal "Gardırobumuzda üniformalar" yazısında.
2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasında LÖSEV Marmara Bölge Koordinatörü Zuhal Ön, Ayşegül Özbek'in sorularını yanıtladı. 400 yatak kapasitesine rağmen hâlâ yarı ruhsatla çalışan hastaneyle ilgili olarak Ön şu soruyu soruyor: "O kadar hızlı artıyor ki kanser hastaları. Sadece İstanbul'da ayda yaklaşık 600 tanı konurken tamamen ücretsiz olan bir hastaneye neden tam ruhsat verilmez?"
(AÖ)