Bu hafta biamag'da okuyacaklarınız şöyle:
Selay Dalaklı, uzun COVID-19 üzerine yazdı: Uzun COVID-19 nedir? Tedavisi var mı? Kimler risk altında? Belirtilere rağmen hayat kalitemizi nasıl sürdürürüz?
Ayça Söylemez, Af Örgütü'nün, 2022'nin ilk yarısındaki insan hakları mücadelesindeki kazanımları derlediği haberini çevirdi.
Aygün Atilla yediği ilk tokat üzerinden sağlıkta şiddet meselesini irdeledi: "Tarihe 'karanlık zamanlar' olarak düşecek bu zamanlar, 'biz de oradaydık' diyeceğiz başımız önümüzde..."
Rafşan Yağmur Çelik'in İngiltere'den aktardığı Göç Hikayeleri, Eylem Asrav Akınhay'ın deneyimleriyle devam ediyor: "Buraya gelirken tüm kartvizitlerimi yırttım."
Doğu Karadeniz'in ilk vegan kafesini açan Bilgehan Kadıoğlu, "Kafeyi, veganizm için bir mücadele alanı olarak var ettiğini" söylüyor. Kadıoğlu, Evrim Kepenek'in sorularını yanıtladı.
Berlin Film Festivali'nden Altın Ayı alan ilk Katalanca film "Alcarras" üzerine Melin Durmaz yazdı.
Hatice Nur Dicle, doğup büyüdüğü İzmir Menemen'deki mevsimlik tarım işçilerini anlattı.
Şeyhmus Diken, Burhaniye'deki imza etkinliği öncesi yıllar önce Vedat Günyol ile Cahit Sıtkı Tarancı'nın evine yaptıkları ziyareti anlattı: "Cahit'in Abbas'ı yazdığı şehre konuğum."
Yönetmenliğini Denis Gheerbrant ile Lina Tsrimova'nın üstlendiği "Tepe", çöp dünyasını irdelerken çöp toplayıcılığı yapanlara yakından eğiliyor. Murat Türker'in kaleminden...
Heidi Korkmaz bu hafta bir şiir ile biamag'da.
Metin V. Bayrak, "Gülhane'den Gezi'ye, Yıldız'dan Beştepe'ye" yazı dizisine devam ediyor.
(AÖ)