Pınar Tarcan'ın editörlüğündeki biamag'da bu hafta okuyabilecekleriniz...
- Josef Kılçıksız kaleme aldı, Dünya Devleti: Yanılmıyorsam H. G. Wells'in Dünya devleti adlı bir kuramı vardı. Bu kuram tüm insanlığın ortak bir çatı birleşeceği bir yapı öngörür Wells bir bilimkurgu yazarıdır.
- Servan Altıkanat yazdı: "Herkes kendi OHAL'ini ilan etsin" demekle yetinmek gibi bir lüksü yoktur karar alıcıların...Tencerede ne kaynayacak?
- Nedenler ve sonuçlar üzerinden çokça konuşulduğu bir dönemde, epeyce ihmal edilen bir soru var: NASIL? Haymatlos Suad, "Kara Kedi, Kurbağa ve Korona" başlıklı yazısında bu soruyu gündeme taşıdı.
- Gizem Öztoprak, gündem dışına sıçradı, FEMEN'in kurucularından Inna Shevchenko'nun yazdığı, Bilgi Yayınevi'nden çıkan "Bütün Kadınlar Kahramandır: Amazonlar, Günahkârlar, Devrimciler" kitabı hakkında yazdı.
- Koronavirüs salgınının bir numaralı faillerinden yarasaları inceleyen Evrim Ağacı yazısını aktarıyoruz. Yarasaların özelliği ne? Neden koronavirüs zanlısı onlar? Şeytanlaştırılıyorlar mı?
- İbrahim Genç yazdı: Koronavirüs: Singapur Savaşı Kazandı mı? Singapur'un coronavirüs konusunda dünyaya bir şeyler öğrettiğini söyleyebiliriz: tereddütsüz şeffaf yönetim, sağlam toplumsal dayanışma, kararlı mücadele politikası.
- Evde kaldığımız bu dönemde neredeyse herkesin izlediğini duymuşsunuzdur. Ulaş Başar Gezgin, 2011 yapımı Salgın filmi üzerinden koronavirüs salgını ve bu temalı filmi inceledi.
- Gözde Yılmaz sordu: Kaos Popülizmin Neresinde?
- Turabdin'in Dirillerini Şeyhmus Diken yazdı: Soyadları "Diril"di. Belki de kutsiyetine inandıkları coğrafyalarındaki köylerine yeniden can, hayat bulup "dirilmek" için mi gelmişlerdi sanki!
- Murat Türker, "Çomarlar"ı yazdı: Berlinale'den iki ödülle çıkan Çomarlar (Mutts/Clebs) adlı estetik belgesel, kahramanları ile belirsizlik içinde bekleyen mülteciler arasındaki paralellikleri gözümüze sokuyor.
(PT)