Pınar Tarcan'ın editörlüğünde hazırlanan biamag'da bu hafta okuyacaklarınız...
Arif Şentek, Sevgi Soysal'ın, 12 Mart'ta politik tutuklu kadınların Ankara'daki askeri tutukevi yaşamını anlatan anı kitabı "Yıldırım Bölge Kadınlar Koğuşu"ndan yola çıktı, dönemi kaleme aldı.
Sinem Taş, Yeryüzünden İnsan Hikayeleri serisine Shannon ile devam etti: Annemin inanılmaz bir enerjisi vardı. Bilirsin bilimde 'enerji oluşturulamaz ve yok edilemez' denir. Annemin bedeninin gitmiş olması, onun artık burada olmadığı anlamına gelmiyor.
Rosalino Levantino, "Diktatörlüğü Ofsayta Düşürenleri" yazdı: Sudan'da şeriat hüküm sürerken, Hartum Ofsayt adlı belgesel futboldan men edilmeye çalışılmış kadınların özgürlük mücadelesine şahit oluyordu...
Evrim Kepenek, altı atölyeyle bağımsız sinemaya yine soluk getiren Sinema Adası'nın kurucusu ile konuştu.
Bozcaada Ekolojik Belgesel Festivali Neden Önemli? Evrim Kepenek yazdı: Festival, Bozcaada halkına ekolojik filmler izleme fırsatı yaratırken, festival için Bozcaada'ya giden katılımcılara da ilham kaynağı oluyor.
Şanar Yurdatapan, AKP grup toplantısında "Üstümüzden eksilmesin reisimizin gölgesi" şeklinde uyarlanan Gündoğdu Marşı ve versiyonları üzerine yazdı.
Pınar Tarcan, müzisyen Ediz Hafızoğlu ile konuştu. Müzisyenin "Nazdrave (Şerefe) serisi sonbahara "Üç Türkü" albümüyle girdi.
Şeyhmus Diken, "Kürt, Anasını Görsün!" başlıklı yazısında sordu: Ne olduysa 2015 Haziran seçimlerinden sonra oldu. Hoş eminim şimdi diyeceksiniz ki; 'daha önce peki'!
Agos'tan Seyfi Demir'in Silva Özyerli'nin kaleme aldığı Amida'nın Sofrası kitabı üzerine yazısını yayınlıyoruz.
(PT)