Çiçek Tahaoğlu’nun editörlüğünü yaptığı bu haftaki biamag’da şu yazılar yer alıyor:
* Yıldız Tar, gazeteci Arzu Demir’in Dağın Kadın Hali adlı kitabını yazdı.
* Ceren Elitez, mültecilere yönelik "Bunlar nereden geldilerse oraya dönsünler!" tavrına karşı, 2014 sonu itibariyle dünya genelindeki mülteci trendlerini ve Türkiye'nin genel tabloda nasıl bir renk teşkil ettiğini yazdı.
* Burcu Karakaş, 2014'ün en çok konuşulan televizyon programı Bu Tarz Benim'le ilgili başlatılan "Medya Patronlarına Açık İsyan Mektubu, Artık Yeter!" kampanyası hakkında yazdı.
* Nilay Vardar, Esra Açıkgöz ve Hakan Alp'in hazırladığı, Türkiye'den 10 nefret hikayesinin yer aldığı "Biz de insanız yavrum ya" kitabını tanıttı.
* Şeyhmus Diken, Osmanlıca tartışması üzerine yazdı.
* Murat Türker, uluslararası belgesel film festivali IDFA 2014’ün unutulmayan eserlerini yazdı.
* Melike Koçak, çocukluk yıllarından bu yana Türkiye’de kadın olma hallerini yazdı, bianet’in 90’lar serisine göz kırptı.
* Pervin Yetiz Demir, zorunlu göçün farklı bir tezahürü olarak mevsimlik göçü/işçiliği yazdı.
* Ulaş Başar Gezgin savaş için kullanılan anaakım psikolojiye alternatif olarak barış psikolojisinin anahatlarını çiziyor.
* Tolunay Bayram’ın arkeofili.com için hazırladığı “2014 Türkiyesinden 7 Talihsiz Arkeoloji Olayı” yazısını yayınlıyoruz.
* Şanver İsmailoğlu 1984'te bir süre yaşadığı Roboski'yi yazdı.
* Tracy Moore’un yazdığı ve Nimet Alıcı’nın 5Harfliler için Türkçeleştirdiği “Orgazm: Zahmeti değerinden fazla mı?” yazısını yayınlıyoruz.
* Muhip Tahir Derviş, Kötülüğün Şeffaflığı başlıklı sergisini tanıtttı.