Ayça Söylemez’in editörlüğünde hazırlanan biamag'da bu hafta...
Haluk Kalafat, 14 Temmuz’da hayatını kaybeden Nadine Gordimer’i yazdı. Gordimer’in hayatı başta apertheid rejimi olmak üzere her türlü haksızlığa ve tutuculuğa karşı mücadele ile geçmişti.
Pınar Ağabeyoğlu, Galata Fotoğrafhanesi ve Fotoğraf Vakfı’nın Soma’nın Elmadere köyündeki “Somalı Fotoğrafçı Çocuklar Atölyesi”ni Gülnaz Bingöl ile konuştu.
Sema Merve İş sordu, “Seks Ticaretine Karşı Politika ve Uygulama, Türkiye Örneği” başlıklı doktora tezinin yazarı Emel Coşkun anlattı.
Yasemin Göksu, yeni albümü "Âh"ı anlattı.
Savaş Çoban toplumsal hareket, müzik, isyan etmek arasındaki bağlantıları yazdı.
Altıdan Sonra Tiyatro ve Kumbaracı50'nin Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü ve Alternatif Sahneler Festivali Festival Koordinatörü Gülhan Kadim, alternatif sahneleri ve festivali Yeliz Özşen’e anlattı.
Ayşe Gündüz Hoşgör, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yansımasını kadınlara ve erkeklere verilen isimler üzerinden yazdı.
Işıl Kurnaz, “Canına Tak Eden Kadınlar – Kocalarını Neden Öldürdüler?” kitabını, “aslında ne olduğunu” yazdı.
Buse Kaynarkaya ile Özge Altınyayla, Ankara’nın ilk işgal evi Atopya’yı, işgalcilerle konuştu.
Elif Nas Ünal, 40 yaş altı genç heykeltraşların eserlerinin sergilendiği Teras Sergileri<40 ekibinden Grazia de Colle’le ve sergideki heykeltıraşlarla heykeli konuştu.
Şeyhmus Diken, “kırılan sol ayağının” hikayesini anlatırken, Diyarbakır’daki durumu anlattı, çözüm yollarını sıraladı.
Murat Türker, 6/7 Eylül saldırılarını konu edinen Tomris Giritlioğlu imzalı Güz Sancısı'nda oynayan Ruhi Sarı ile azınlıkları ve İstanbul’u konuştu.
İsrail Gazze’ye bir kez daha saldırmışken, Kenan Tekeş Jean-Luc Godard’ın "Müziğimiz" filmi üzerinden savaş ve barışı sorguladı.
Hikmet Adal, bianet’teki stajını, Göknur Aslantepe de İngilizce stajını yazdı. (AS)