Bu hafta editörlüğünü Yüce Yöney’in yaptığı biamag'da şu yazılar yer alıyor.
Sezai Ozan Zeybek yazısında zeka ile eğitim arasındaki ilişkiyi kurcalıyor, öğrencilerin emeğini hatırlatıp eğitim sistemindeki ayrımcılığa dikkat çekiyor.
Seda Akço ve Bürge Akbulut çocukların evlendirilmesi sorununda toplumun algısının nasıl değiştirileceğini sorguluyor.
Gazeteci Yaşar Parlak, Silvan'da 1990'larda yaşanan hak ihlallerini yazdığı kitabı "Şehitler Şehri Silvan" yayınlandıktan üç ay sonra 2004'te öldürüldü. Oğlu Ferhat Parlak babasının başlattığı çalışmayı kitabın ikinci baskısıyla sürdürüyor. Kitabı Haluk Kalafat tanıtıyor.
Hatice Bakanlar’ın yazısı ise Şebnem İşigüzel’in Venüs adlı romanı üzerine: “Yazar günümüz toplumunda marjinalleştirilmiş grupları dahil etmek, onlara da bir temsil hakkı vermek için elinden geleni yapmış.”
Elif Akgül gazeteci Mustafa Alp Dağıstanlı'yla yeni yayınlanan “5N 1Kim Medyanın Mutfağından Sansür-Otosansür Hikayeleri” kitabını ve medyada sansürün izini konuşuyor.
Şeyhmus Diken Kürdün Karakter ve Kader İlişkisi başlığını taşıyan yazısında bölgede yeni roller şekillenirken Kürt halkının siyasal varoluşu ile daha görünür olacağını anlatıyor.
Sinema yazılarına alıştığımız Murat Türker bu kez Ankara izlenimlerini bir gezi yazısı tadında aktarıyor.
Hüseyin Şengül Sesin Bütün Renkleri başlıklı yazısındamüzisyen Muhammed Rıza Şeceryan’ı anlatıyor, onun vesilesiyle İran kültürüne değiniyor.
Sinem Adar devlet erkinin kurduğu korku rejiminin sonuçlarına dikkat çekiyor.
Şadiye Dönümcü bu haftaki yazısını yaşlıların teknoloji ile ilişkisine ayırıyor.
Gül Yaşartürk dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ciddi bir hayran kitlesi toplayan Mavi En Sıcak Renktir filmini analiz ediyor.
Halil Aydın ekosistemin zincirleri darmadağın edilmişken suyun doğal döngüsünün olağan seyrinde devam etmesini beklemenin nasıl hayalcilik olduğunu anlatıyor.
Ebru Tönel genç şair Fırat Demir’in yeni yayınlanan “Hala Barbar mıyız” kitabını anlatıyor.
Ayrıca Süzet M. Sidi’nin “Türkiye, Yahudiler ve Holokost”un yazarı Corry Guttstadt ile gerçekleştirdiği ve İlknur Sudaş’ın İstanbul Kadın Müzesi’nin küratörü Meral Akkent’le yaptığı söyleşiler de biamag’da okuyabilecekleriniz arasında. (YY)