* Murat Türker, aktris Nur Sürer'le, Gezi direnişi, televizyon dizileri, kadının durumu, Kürt meselesi, medyanın hali ve sinemayla ilgili konuştu.
* İpek Bozkurt, 13. İstanbul Bienal’inin kavramsal çerçevesi “Anne Ben Barbar mıyım?” sorusundan yola çıkarak, Gezi direşini ele alıyor.
* Çiçek Tahaoğlu, LGBT aktivisti Barış Sulu ile “Dikkat! Okulda Trans Var” belgeselini konuştu.
* Fırat Demir, “Tüm reddedişlerin sınırında” Aslı Erdoğan’ı yazdı.
* Mustafa Sütlaş, eğitim ve azınlık okulları (ya da kendi deyimiyle “türkçe”, “kürtçe”, “rumca”, “ermenice”, “ibranice”, “arapça”, “lazca” vb. “eğitim veren okullar”) konusunda Türkiye’deki eşitsiz uygulamaları ve Tarih Vakfı’nın konuyla ilgili raporlartını değerlendirdi.
* Tülay Bingöl, devlet şiddetini Gezi Parkı’ndaki bir çınar ağacının gözünden anlattı.
* Rojda Duygı Yeşilgöz, Van depreminden iki sene sonra hala konutlara yerleştirilmeyen ve ölüm orucuna başlayan depremzedeleri yazdı.
* Şeyhmus Diken, Musa Anter’in katledilişinin 21. yıldönümünde acımasız iktidarların kurduğu korku imparatorluğunu, sevgi üzerinden gelişen demokratik kültürü yazdı.
* Aykan Sever, Osmanlı işgalinde Macaristan'da yaşanılarların bugün nasıl algılandığını yazdı ve bugün iki devletin iktidarlarının karşılaştırılmasını yaptı.
* İnsan Hakları Dersi verilmeli mi tartışılacak bir soru değil; verilmeli ama nasıl? Ulaş Başar Gezgin, bu dersin nasıl verilmesi gerektiğini yapılmış akademik çalışmalar ışığında değerlendiriyor.
* Nurettin Aydın yazdı: Stelyo gününü kapının önünden geçenlerle yaptığı sohbetle sürdürürdü. Ona Aristo ismini takmıştık, bazen bize “Gölge etme başka ihsan istemem” derdi Diyojen gibi... İstilyanos öldüğünde kimsesi yoktu yanında.
* Deniz Alan Held ve Fidan Berfe Mirhanoğlu, 13. İstanbul Bienali’nden izlenimlerini yazdı.
* Haluk Kalafat, Fethiye Çetin’in “Utanç Duyuyorum” kitabını yazdı.
* Elif Cansu Akoğuz, Judith Butler’ın İstanbul’da yaptığı konuşma üzerinden Gezi direnişini değerlendirdi. (ÇT)