* Evrim Kepenek, mevsimlik gezici tarım işçisi çocukların sorunları hakkında araştırma yapan Kalkınma Atölyesi’nden Ertan Karabıyık'la söyleşi yaptı.
* Helin Şahin "Zeyno – 'Dört Parça Kürdistan' Hayali" başlıklı yazısında Kürt coğrafyasını, "Doktor Zeyno'yu", toplu mezarları anlatıyor.
* Ekin Karaca, Naim Dilmener’le 12 Eylül’ün müzik ve popüler kültür üzerine etkilerini konuştu.
* Murat Türker, sanatçı Tilbe Saran’la son projelerini, Türkiye’de sanatın durumunu ve Gezi direnişini konuştu.
* Reşit Kışlıoğlu, “Körleşmek sağırlaşmak üstüne” başlıklı yazısında RTÜK’ün National Geographic kanalına “uyuşturucuyu özendirdiği” iddiasıyla verdiği cezayı ve genel ahlak anlayışını yazdı.
* Uğur Biryol, Türkiye’nin tek şimşir ormanındaki ağaçların mantar hastalığı nedeniyle kurumaya başlaması üstüne devletin hastalıkla mücadele etmek yerine kesim kararı almasını yazdı.
* Güven Gürkan Öztan, Suriye’de yaşanan iç savaştan yola çıkarak, Suriye’deki Kürt coğrafyası ve Türkiye’nin sürdürdüğü politikaları kaleme aldı.
* Deniz Alan Held, “Fotoğraf ve Hikayesi: Göçmen Anne” başlıklı yazısında fotoğrafın subliminal gücünden bahsediyor: “Fotoğraf o kadar güçlü bir araçtır ki, bazen de tek bir kare temel bir yargıyı kökten değiştirip, ya da yıllar boyunca inşa edilmiş bir itibarı yerle bir edebilir.”
* Mustafa Sütlaş, içki satışına ve kullanımına sınırlama getiren yasakları insan hakları temelinden ele alıyor.
* Ebru Tönel, araştırmacı yazar Levent Cantek’le 12 Eylül döneminde mizah kültürü ile bugünün mizahı ve Gezi mizahını konuştu.
* Utku Balaban Türkiye'nin beş kez başvurmasına rağmen neden olimpiyatlarına ev sahipliği yamadığını yazdı.
* Şeyhmus Diken "Anadili için ölünür mü" başlıklı yazısında anadilinin önemine vurgu yapıyor.
* Özden Melis Uluğ ve Yasemin Acar Gezi direnişinde kadın katılımını, direnişin kadın hareketine etkilerini sorguluyor. (EKN)