Necati Sönmez Geçen hafta İstanbul’da konser veren Tunuslu şarkıcı Emel Mathlouthi ile konuştu: “Che Guevara gibi, hayattaki her tür konfordan vazgeçip özgürlük ve onur için savaşan insanların kaderine büyük saygı duyuyorum. Onun verdiği savaş bir onur savaşıydı.”
Neşe Aksoy “İnsan mezuniyeti özgürleşme olarak görüp, daha özgür bir ortamda üretmek gibi bir amaç edinmiş olabilir kendine. Hatta biraz daha abartıp, kendini gerçekleştirebileceği bir iş arzusunda da olabilir...” diyor.
Bekir Avcı, İktidarın "kampüslere polis" hamlesinin analizini John Berger’ın yazdığı 'Protesto Üzerine' adlı makalesindeki saptamalarla yapıyor.
Kenan Tekeş Çek oyun yazarı ve yönetmeni Oldrich Danek'in "Savaş İkinci Perde Çıkacak" adlı oyununu Türkçeye kazandıran Yücel Erten’le oyun üzerine söyleşi yaptı.
Yüce Yöney on yıldır Diyarbakır’da, zorunlu göç mağduru çocuklarla çalışan Çocuklar Aynı Çatının Altında’nın (ÇAÇA) yöneticileriyle görüştü.
Derya Bengi'nin “Uzayda Bir Elektrik Hasıl Oldu” sergisinin kitabında 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi’ni “Osman Paşa Marşı” üzerinden anlattı.
Evrim Hikmet Öğüt Devlet Tiyatroları’nın özelleştirilmesine ilişkin görüşlerini zikretmesiyle başlayan süreci kaleme aldı.
“Diyarbakırlı sanatseverler şimdiden İstanbul’a bilet alsalar iyi olur” gibi cümlelerin nasıl değiştiğini, kentin bir kültür merkezi haline gelişini İrfan Aktan yazdı.
Aykan Sever, Kolombiya’da barış görüşmelerinde gelinen noktayı yazdı.
Uğur Biryol 6. Ege Belgesel Film Günleri’ni yazdı: “Uumudumuz, memleketteki muhafazakârlara göre kendini azınlıkta hissetmeye başlayan İzmir'in de parlak bir mücadele örneği sergilemesi…”
Şeyhmuz Diken yazdı: “Dört Adlı Şehir adlı şiirimle ‘barışa yolculukta’ Diyarbakır üstüne yürek sözlerim ve sizinle yürek kardeşliğimi bilin istedim.”
Belgesel fotoğraf sanatçısı Kemal Vural Tarlan, Suriye’den gelip Urfa’ya gitmek isteyen göçmenleri anlattı. (HK)