* BİA TV köşesinde Deniz Günebakan,“öteki’yi her haliyle görünür kılan, egemen kodlara aldırmayan” Kayıp Şehir dizisini yazdı.
* Ekin Karaca, Yönetmen Bahriye Kabadayı Dal'la “Boğaziçi Balıkları- Şehir, Deniz, Balık ve İnsana Dair” adlı belgesel üzerine konuştu.
* Çiçek Tahaoğlu, Türkiye’nin ilk transseksüel televizyon muhabiri Michelle Demishevich’le aktivizm ve gazetecilik hayatını, LGBT’lerin iş hayatında yaşadığı zorlukları konuştu.
* Emel Gülcan, Kafkas Edebiyatı’nı Chiviyazıları Yayınevi’nden Özcan Sapan’la konuştu.
* Elif Akgül beş üniversitenin kütüphanecileriyle görüşerek, üniversite kütüphanelirini nasıl kullanabiliriz, hangi kaynaklara nasıl erişebiliriz sorularının cevabını aradı.
* Evrim Kepenek Kızıldere Katliamı'nın yıldönümünde Rize'nin Oce köyüne giderek Cihan Alptekin'in annesiyle görüştü.
* Agos Gazetesi'nden Uygar Gültekin, Suriye'den Midyat'a göç etmek zorunda kalan Süryanileri yazdı.
* Şeyhmus Diken bu haftaki yazısında Kürt meselesinin çözümü için sık sık gündeme gelen “akillik” meselesini tartışıyor.
* KCK İstanbul davasından tutuklu Ayşe Berktay Hacımirzaoğlu, son duruşmada verdiği savunmasında, neden BDP’de olduğunu, BDP’de yaptığı çalışmaları anlatırken, aynı zamanda neden tutuklu olduğunun cevabını da veriyor.
* Murat Türker, yıllar önce sahnede kendini ateşe vererek intihar ettiği düşünülen ancak meraklı bir plak dükkanı sahibinin başlattığı araştırma sonucu ölmediği ortaya çıkan ve Capetown'da şarkılarını ezbere bilen binlerce hayranıyla yeniden bir araya gelen Sixto Rodriguez'in hikayesinin anlatıldığı Bir Şarkının Peşinde (Searching For Sugar Man) belgeselini yazdı.
* Mustafa Sütlaş, katliamlarla, gözaltında kayıplarla, faili meçhullerle yüzleşmeden toplumsal barışın gelemeyeceğini ve Endonezya’da yaşanan katliamların ayrıntılarını yaklaşık “altmış yıl” sonra bizzat gerçekleştirenlerin ağzından anlatıldığı “The Act of Killing” (Öldürme Eylemi) belgeselini anlattı.
* Avi ve Eli Haligua, Yahudiler için yılın en önemli günlerinden, özgürlük bayramı olarak kutlanan Pesah’ın tarihini, günümüzde nasıl kutlandığını, ritüellerin kökenlerini yazdı.
* Nilay Akkurt, 14 yaşındayken evlendirilen, hem kocasının hem babasının evinde şiddet gören, mücadele eden ve şu an mutlu bir evlilik ve bir kız çocuğu olan Nergiz Toyvuran’ın hikayesini yazdı. (ÇT/HK)