biamag’da bu hafta Kürt Edebiyatı yayıncılığı yapan Avesta’dan Halepçe katliamına, Harold Pinter’ın Arthur Miller onuruna yazdığı 12 Eylül dönemindeki Türkiye gezilerini anlattığı makalesinden Ahmet Hamdi Dinler’in 12 Mart günlerini anlattığı yazısına kadar pek çok konu hakkında yazı bulabilirsiniz.
Selen Doğan, yazar Zeynep Ünal ile “Ölüler ve Periler” adlı yeni kitabı üzerine konuştu.
12 Mart’ı bir de Ahmet Hamdi Dinler’den dinleyin. Dinler Zonguldak’ta yayınladıkları “Sömürücüye Yumruk” gazetesi deneyimini yazdı.
Fadime B. Acıbadem, Reha Erdem’e “Jîn’i kim için yaptınız” sorusunu yöneltiyor.
Murat Türker bildiriyor; 15. Selanik Belgesel Festivali'nde kısa ve uzun metrajlı 200'e yakın belgesel gösterilecek.
Deniz Alan Held, Breivik’in gerçekleştirdiği katliam sonrası Norveç halkının tepkisini yazdı.
Merve Pehlivan’ın kaleminden bedenleri cazibe nesnesi haline getirip satılan ve cinsel tehdit olarak algıladığı için bedenini örtülen kız çocuklar.
Harold Pinter’ın Arthur Miller’ın 80. yaşgünü onuruna yazdığı ve 12 Eylül döneminde yaptıkları Türkiye gezisini anlattığı yazısı.
Halepçe Katliamı elma kokusuyla hatırlanır, Fidan Berfe Mirhanoğlu ise aynı zamanda pencerelere sıvanan hamurla hatırlıyor.
Åsa Eldén ve Berna Ekal, feministlerin eylemlerinin farklı “vakalar” arasındaki bağların kurulmasını, bu bağın ise erkek şiddetinin yaygın olarak haberleşmesini sağladığını anlatırken; politikacıların, feminist hareketin kadın hakları konusunda açtıkları alanın hakimiyetini ele almaya çalışmak konusunda attığı adımları sorguluyor.
Şadiye Dönümcü 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaşlılara yönelik şiddeti yazdı.
Şeyhmus Diken Halepçe Katliamı unutulmasın diyor ve katliamın edebi ve sanatsal aktarımının henüz yeterince yapılamadığını anlatıyor.
Emel Gülcan, Avesta Yayınları'ndan Abdullah Keskin’i dinledi ve sordu: Kürt edebiyatından bir yazar adı söyleyebilir misiniz? (HK)