Bergama Ovacık Altın Madeni imar planlarını iptaline ilişkin İzmir 4.İdare Mahkemesi'nin kararı aradan geçen 75 güne rağmen uygulanmadı.
"Anayasa ile kurulmuş hukuk sistemi yerle bir ediliyor"
Cangı yaptığı yazılı açıklamayla imar planlarının iptaline ilişkin kararla ilgili yapılan yürütmeyi durdurma istemli temyiz başvurusunda, Danıştay 6.Dairesi mahkeme kararının yürütülmesinin durdurulması istemini reddettiğini yani Danıştay'ın ilk incelemesinde İzmir 4.İdare Mahkemesi'nin kararını yerinde ve hukuka uygun bulduğunu aktardı.
İzmir Barosu'ndan avukat Noyan Özkan ile İzmir Valisiyle yaptıkları görüşmede valinin Danıştay'ın bu yönde karar vermesi halinde, konuyu yeniden değerlendireceğini belirtttiğini hatırlatan Cangı İzmir 2. İdare Mahkemesi'nde açılan ikinci davanın da sonuçlandığını ifade ediyor.
"Mahkeme imar planlarının İzmir 4. İdare mahkemesi tarafından iptal edilmiş olması nedeniyle, karar verilmesine yer olmadığına karar verdi. Yani İzmir 4. İdare Mahkemesi kararını onayladı" diyen Cangı bir başka gelişmeye dikkat çekiyor:
"Biz mahkeme kararını uygulatmaya çalışırken, Koza Madencilik Şirketi İzmir İl Özel İdaresi'ne yeniden başvurarak, yeni bir ruhsat almış. Mahkeme kararlarının uygulanması ve iptal edilen imar planlarına dayanılarak verilen 20 Mayıs 2005 tarihli Açılma Ruhsatının geri alınması istemlerimizin sürdüğü sırada, Maden ve Kimya İşletmesi için 18.05.2006 tarihli 10 numaralı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı verildiğini öğrendik."
Cangı açıkça mahkeme kararına rest çekildiğini ve mahkeme kararının arkasından dolanıldığını söyleyerek "Anayasa ile kurulmuş hukuk sistemi yerle bir ediliyor, hukuk güvenliği yok ediliyor" diyor.
Bu gelişmeler üzerine, Bergama davalarında davacı olan TMMOB Odalarına vekaleten İzmir Valiliğine dilekçe verildiğini söyleyen Cangı ayrıca bugün İzmir-Bergama, Eşme, Sivrihisar,Havran, Küçükdere Hareketinin İzmir Valisi ile görüşüp dilekçe vereceği bilgisini verdi. (EZÖ)