Çocuğun cesedine ancak çukurdaki su itfaiye tarafından boşaltıldıktan sonra ulaşılabildi.
"Kuyu bizim zamanımızda kazılmadı..."
Olayla ilgili ayrıntılı bilgi almak için aradığımız ve soyadını söylemekten kaçınan Samandıra Belediyesi Sosyal İşler Sorumlusu Özkan Bey, "Arazi boş bir arazi, özel mülk alanı, kamu alanı değil. Mülkün sahibi tutuklandı. Zaten kuyu bizim dönemimizde kazılmış değil" dedi; ardından telefonu kapattı.
Yüksekova'da 4 çocuk ölmüştü
9 Nisan'da Yüksekova İpek Mahallesi Sanayi Sitesi'nde 4 çocuk, kazılmış, öylece bırakılmış, kar suyu ve yağmurla dolmuş çukura düşüp ölmüşlerdi.
Yüksekova'daki olayı bianet'e yorumlayan Şehir Planlamacıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Tayfun Kahraman, "Çukur eğer bir temel çukuruysa paravanlarla örtülmeliydi. Oraya bir motor çağırmaları, suyu çekmeleri, etrafı da çevirmeleri zor bir şey değildi. Pisi pisine dört can gitti. Belediye bu inşaatı kontrol etmiyor mu? Orada bir ruhsatlı inşaat devam ediyor olması gerekir. Bu ruhsatı belediye veriyor. Belediye ruhsat vermemişse de 'ruhsat alınmamasına' müdahale etmesi gerekir" diye konuşmuştu .
Yüksekova Belediye Başkanı Mehmet Salih Yıldız, "Bilseydim aktarırdım o suyu bir yere, ortak duyarlıktan dolayı hepimiz günahkarız" demişti.
Dilara da açık rögar çukuruna düşüp ölmüştü
28 Şubat'ta Şirinevler'de 5 yaşındaki Dilara Dumrul kartonla örtülmüş rögar çukur düşerek ölmüştü.
Olay üzerine bianet' e görüş veren İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Cemal Gökçe "her zamanki gibi bu tür olaylarda günah keçileri belirlenir, göstermelik olarak birileri tutuklanır sonra herkes her şeyi unutur" demişti . (NZ/TK)