Hey Group Başkanı Süreyya Sıtkı Bektaş, hayali ihracat operasyonu kapsamında 27 kişiyle birlikte tutuklandı. Hey Tekstil işçileri ise eylemlerini sürdürüyor.
İstanbul Mali Şube'nin dört ilde yürüttüğü operasyonda, aralarında Hey Group Başkanı Süreyya Sıtkı Bektaş'ın da olduğu 60 kişi gözaltına alınmıştı.
27'si tutuklanan şüpheliler, resmi evrakta sahtecilik, rüşvet almak, vermek ve hayali ihracat suçlaması, gümrük işlemlerinde de sahte teminat mektupları kullanmak ile suçlanıyor.
Hey Group'a bağlı İstanbul'daki çoğu kadın 420 Hey Tekstil işçisi üç aylık maaşları ve tazminatları ödenmeden işten çıkarılmıştı.
Üç aydır direnen işçiler, bugün de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Sütlüce'deki İl Binası önünde basın açıklaması yaptı.
İşçiler, Bektaş'ın tutuklanmasının kendilerini haklı çıkardığını düşünüyor.
İşçilerin avukatı Özcan Karakoç, işçilerin zaten haklı olduğu için davayı kazanacağını Bektaş'ın tutuklanmasının sadece kötü niyeti ortaya çıkaran bir delil olduğunu belirtti.
İşçilerden İsmail Arslan, "İki kez Meclis'e gittik, milletvekilleri ziyaretimize geldi ancak değişen hiçbir şey yok. O yüzden bugün yine AKP önündeyiz, hükümete sesimizi duyuramıyoruz" dedi.
Bektaş'a TBMM ödülü
HM, Mango, Bershka gibi dünyaca ünlü markalara üretim yapan ve dört şehirde fabrikası olan Hey Tekstil'in sahibi Süreyya ve Aynur Bektaş.
Hey Tekstil'e, kadın istihdamını destekledikleri için devlet bedava yer tahsis etti; işçilerin sigorta primi ödendi, vergi muafiyeti sağlandı. Hatta, Aynur Bektaş'a istihdam yarattığı için 2010 Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Üstün Hizmet Ödülü verilmişti.
Bağımsız milletvekili Levent Tüzel, Hey Tekstil işçileriyle Meclis'te basın açıklaması düzenlemiş ve soru önergesi vermişti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Süleyman Çelebi de krizdeki tekstil sektörü ve Hey tekstil işçilerinin durumuyla ilgili Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi vermişti. (NV)
bianet'in, direniş yerinde işçilerle yaptığı haberi için tıklayınız.