Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 28-29 Ağustos tam gün, 31 Ağustos yarım gün idari izin uygulanacağını belirtti. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın ardından 1 Eylül’de başlayacak Kurban Bayramı’yla birlikte tatil on güne çıktı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 11 Ağustos’ta Kurban Bayramı tatiline dair soruya “Şu anda Hükümet bu 10 günü programına aldı çalışıyor. Hakikaten müsaitse turizm açısından olumlu olur. Turizm sektöründeki açığımızı suretle kapama fırsatı verir” demişti.
Bozdağ, Bakanlar Kurulu’nun kararı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, dün (15 Ağustos) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda aldıklarını belirtti.
Bozdağ’ın açıklamasına göre emekli maaşları Kurban Bayramı’ndan önce ödenecek. Köprü ve otoyollardan 30 Ağustos’tan 5 Eylül 2017’ye dek ücret alınmayacak.
Bayram tatili
İdari izin
"Bakanlar Kurulumuz yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı'na tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günü idari izinli olunmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir."
Emekli maaşı
" 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan Emekli Sandığı emekli, dul ve yetimler ile şehit yakınları ve gaziler 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecek.
Köprü ve otoyollardan geçiş
"Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen köprü ve otoyollarda 30 Ağustos 2017 Çarşamba gününden başlamak üzere 5 Eylül 2017 Salı günü saat 07.00'ye kadar ücret alınmayacak.”
Tek tip kıyafet
Bozdağ ayrıca "hapishanelerde tek tip kıyafet uygulaması"nın hangi aşamada olduğunun sorusunu şöyle yanıtladı:
"Tek tip kıyafet konusunda bir yasa değişikliği ihtiyacı var. Bunun da KHK'ya konulabileceğini ifade etmiştik. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu ancak kanun hükmünde kararname çıkarabilir, anayasamıza göre. Daha önce kabine değişikliği yapıldı ve Sayın Cumhurbaşkanı başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı yapılamadığı için kanun hükmünde kararname çıkarılamamıştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, Bakanlar Kurulu toplantısını yaptı ve bundan sonra çıkacak kanun hükmünde kararnamelerde bu konu yer alabilir." (BK)