Köyden kente göç eden Berna Açır da katılımcılardan biri. Açır en çok ürettikleri karşısında ekonomik gelir elde edeceği için sevinçli.
"Köyden kente göç eden genç kadınlara el sanatları atölyesi"
Avrupa Birliği (AB) destekli projede Batmanlı genç kadınlar Hatay yöresine ait ipek şal, halı ve seramik çalışmaları üretiyor.
Batman Belediyesiyle GÖÇ-DER'in Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Kültürel Mirası Kalkındırma projesi kapsamında, GAP idaresi denetiminde Kültür mahallesinde açılan el sanatları atölyesi, köyden kente göç eden genç kadınların ekonomik gelir sahibi olmalarını da sağlıyor.
Önceki gün (27 Ağustos) açılışı yapılan el sanatları atölyesi katılımcılarından Açır ve ailesi bölgede yaşanan olaylar nedeniyle Cizre'den Batman'a göç etmek zorunda kalmış.
Açır, "1997'de Batman'a göç etmek zorunda kaldık. Kent merkezi dışındaki semtlerde yaşamanın sıkıntısı içindeydim" diyor.
Batman Belediyesi ve GÖÇ-DER'in desteğiyle açılan el sanatları atölyesinde firça ile seramik çalışmasını yapan Açır, "Tabak ve fincanlara fırçamızla renk katıyoruz. Bununla birlikte ekonomik kazanca sahip olacağım için de sevinçliyim"
Projeyle ilk defa iş hayatında yer aldığını ifade eden Açır, Bu tür projelerle bölgede yaşanan genç kadın intiharlarının da önleneceğine inanıyor. (EZÖ/EÖ)