Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Batman Merkez Öğrenim Birimi'nde Tasarım ve Beceri Atölyesi açıldı. Daha önce TEGV Tekirdağ Fibria Öğrenim Birimi ve TEGV İstanbul Ferit Aysan Eğitim Parkı'nda açılan Tasarım ve Beceri atölyeleri, TEGV'in, Umuda Pedal Ekibi'nin yarattığı kaynak ile hayata geçirildi.
Teknoloji ve yaratıcılığın bir araya geldiği, 21. yüzyılın öğrenme becerilerini kapsayan Tasarım ve Beceri Atölyesi'nin açılışında çocukların her an değişen ve gelişen dünyada uyum becerileri yüksek, esnek bireyler olarak yetişmelerinin ve kalıpların dışında düşünme becerileri kazanmalarının önemi vurgulandı.
TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. İlter Turan açılış konuşmasında çocukların eğitiminin sadece okulla sınırlı olmadığını, okul dışında da bu eğitim sürecine devam etme ihtiyacı olduğunu vurguladı.
"Çocuklarla birlikte dünyaya farklı bakmalıyız"
TEGV Yönetim Kurulu ve Eğitim Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sami Gülgöz ise şunları söyledi:
"Dünyamız çok hızlı değişiyor ve bu dünyada standart olarak edindiğimiz beceriler artık yetersiz kalıyor ve bizim çocuklarla yeni şeyler yapmamız ve dünyaya farklı bakmamız gerekiyor. Bu farklı bakış için bugün açılışını yaptığımız tasarım ve beceri atölyesi en iyi ortamlardan biri.
"Tasarım ve beceri atölyelerinde çocuklarımıza, takım çalışmasını, kodlamayı, düşünmeyi ve problemlerin nerede olduğunun farkına varmalarını ve bu problemlere birlikte çözüm aramalarını ve bu çözümleri de uygulamaya geçirmelerini yol açan bir araç sunuyoruz."
Tasarım ve Beceri Atölyeleri ne sunuyor?
8-14 yaş arasındaki çocuklar için kurulan Tasarım ve Beceri Atölyeleri, çocuklara 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına kadar yeni nesil öğrenme imkânı sunuyor. "Yap, Paylaş, Ver, Öğren, Donan, Oyna, Katıl, Destekle ve Değiştir" sloganıyla çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren "Tasarım ve Beceri Atölyeleri" eğlenceli ve multi-disipliner bir öğrenme modeli olarak kabul ediliyor.
İş birliği yapılan okulların ders içi saatleri ve hafta sonu katılacağı etkinliklerle çocuklar, gerçek hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm üretebilecek projeler oluşturabilmeleri için bilim, sanat ve bilişim gibi alanları kullanarak hayata daha donanımlı olarak hazırlanmasını sağlıyor.
TEGV hakkında
İlköğretim çağındaki çocukların çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve yeni nesil öğrenme olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 32 yerleşik ilde 10 Eğitim Parkı, 38 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklara hizmet veriyor. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzaladı.
Umuda Pedal hakkında
Bisiklete binmeyi bir yaşam biçimi olarak benimseyen doktorlar ve iş insanları tarafından oluşturuldu. Bugüne kadar çeşitli STK'lar ile farklı çalışmalara imza atarak bağış ve bilinirlik çalışmalarına katkı sağladı. 1-8 Temmuz 2018 tarihleri arasında Göteborg'dan Hamburg'a uzanan bir rotada bisikletle kat ettikleri 800 kilometre sayesinde TEGV Ferit Aysan Eğitim Parkı'nda ve TEGV Batman Merkez Öğrenim Birimi'nde dünyadaki en önemli yeni nesil öğrenme platformlarından Tasarım ve Beceri Atölyeleri kurulması için bağış topladılar. (AÖ)