Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 17 Ağustos 2019 00:00
 ~ Son Güncelleme: 25 Kasım 2020 13:56
6 dk Okuma

ATÖLYE BİA/ TEMEL GAZETECİLİK ATÖLYESİ - TEMMUZ 2019

Başka Bir Tasarım Mümkün mü?

Toplumsal cinsiyet rollerinin şekillendirdiği tasarımların dışına çıkabilmek mümkün mü? ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden Doç. Dr. Pınar Kaygan'a göre, bu sorunun yanıtı "evet."
Başka Bir Tasarım Mümkün mü?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğrencisi. Atölye BİA 22-29 Temmuz 2019 "Temel Gazetecilik Atölyesi" katılımcısı.

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri bölümü 2019 mezunu. eğitim aldı. Basnews’te çalıştı. Adana Günaydın Gazetesi2nde muhabirlik yaptı. Adana Seyhan Belediyesi, Yaşar Kemal Vakfı ve...

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri bölümü 2019 mezunu. eğitim aldı. Basnews’te çalıştı. Adana Günaydın Gazetesi2nde muhabirlik yaptı. Adana Seyhan Belediyesi, Yaşar Kemal Vakfı ve Çukurova Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen İkinci Yaşar Kemal Sanat Günleri Kapsamında düzenlenen “Yaşar Kemal Aramızda –Röportaj Seçkisi" için röportaj yaptı. Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde çıkartılan Anlatı Dergisi’nde editörlük yaptı. Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nda (AÇEV) gönüllü eğitmenlik yapmakta. Atölye BİA 22-29 Temmuz 2019 "Temel Gazetecilik Atölyesi" katılımcısı. 

Devamını Göster
Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Yayın Tarihi: 25 Ocak 2025 00:00
 ~ Son Güncelleme: 25 Ocak 2025 00:00
2 dk Okuma

2025, eşitliğin ve adaletin yılı olsun!

Bakım emeğinin hane içerisinde dengeli dağılımına ve aile potası içerisinde kadını eritmeyen bakış açısına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bu çok mu zor?
Görseli Büyüt
Bu görsel, kadın hakları mücadelesini temsil eden bir protestoyu gösteriyor. Katılımcılar, ellerinde "Tacizde, tecavüzde kadının beyanı esastır" ve "Kadın katillerinin cezalarında iyi hal-tahrik indirimlerine hayır!" gibi sloganlar içeren pankartlar taşıyor. Bu tür görüntüler, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın cinayetlerine karşı adalet talebi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konularında farkındalığın artırılması için güçlü bir mesaj niteliğindedir.
Fotoğraf: csgorselarsiv.org
2012'de İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümünden onur derecesiyle mezun oldu. 2017'de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde (SBE) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi programından “Cinsiyet...

2012'de İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümünden onur derecesiyle mezun oldu. 2017'de İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde (SBE) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi programından “Cinsiyet Eşitlikçi Perspektifle Belediye Bütçeleri: Fatih Belediyesi” konulu teziyle tamamladı. İstanbul Üniversitesi SBE’de Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi programında doktora eğitiminde tez aşamasında. Ayrıca, “Kadın Yoksulluğu ve Kentsel Yoksulluk” üzerine bilimsel çalışmalar yürütüyor. 2013-2016 arasında TÜBİTAK’ta ulusal ve uluslararası projelerde araştırmacı olarak görev aldı. 2017-2020 arasında KA.DER’de (Kadın Adayları Destekleme Derneği) projeler koordinatörü olarak çalıştı. KA.DER’de kadın dostu kentler, toplumsal cinsiyet eşitliği, toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme ve kadınların her alanda eşit temsili konularında Türkiye’nin birçok şehrinde çalışmalar yürüttü. On yıla yakın mesleki hayatında ulusal ve uluslararası 25’ten fazla proje yönetti. Kadın çalışmaları, kentleşme politikaları, sosyal politikalar, toplumsal cinsiyet eşitliği ve yerel yönetimler alanındaki akademik çalışmaları ve projeleri bağımsız araştırmacı olarak sürdürüyor. Bu alanlarda çok sayıda rapor ve çeşitli bilimsel dergilerde makaleleri yayımlandı. Mart 2021’de 5 “Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı”nı kurdu. Kadınların hayatın her alanında aktif olarak yer alması ve fırsatlara eşit erişebilmesi misyonu çerçevesinde çalışmalarını yürütüyor.

 

Devamını Göster
Yayın Tarihi: 25 Ocak 2025 00:00
 ~ Son Güncelleme: 25 Ocak 2025 11:08
4 dk Okuma

2025 Aile Yılı: Anayasa eşitliği görmezden geliyor mu?

“2025 yılı Aile Yılı” ilan edilirken Anayasanın 41. maddesi “Aile toplumun temelidir” diye vurgulandı “eşler arası eşitliğe dayanır” kuralı yok sayıldı.
Görseli Büyüt
Bu görsel, bir protesto sırasında çekilmiş bir fotoğrafı göstermektedir. Görselin odak noktasında, mor zemin üzerinde beyaz harflerle yazılmış “Aile Değil Kadınız” mesajı bulunan bir pankart bulunmaktadır. Pankartın üst kısmında kadın sembolü yer almaktadır. Arka planda ise farklı renkte afişler ve pankartlar görülmektedir; bunlardan birinde pembe zemin üzerinde yazılar seçilebilmektedir. Gökyüzü açık ve mavi tonlarındadır, etkinliğin açık havada gerçekleştiğini gösterir. Bu tür bir görsel, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği temalı bir yürüyüş veya protesto sırasında çekilmiş olabilir.
Fotoğraf: csgorselarsiv.org
lman Lisesi ve İ. Ü. Hukuk Fakültesinde okudu. İ.Ü.’de Kadın Hukuku alanında yüksek lisans yaptı; bu alanda ilk akademik çalışma olan “Kadının Soyadı” adlı master...

lman Lisesi ve İ. Ü. Hukuk Fakültesinde okudu. İ.Ü.’de Kadın Hukuku alanında yüksek lisans yaptı; bu alanda ilk akademik çalışma olan “Kadının Soyadı” adlı master tezi 1998’da yayınlandı. Türkiye’nin ilk Kadın Hukuku uzmanı olan Moroğlu, “Kadının İnsan Hakları Hukuku” dersini vermektedir. (2002-2014 Yeditepe Ü. HF; 2014 -.. MEF Ü. HF).

Yönetim Kurulu Üyesi olduğu İ.Ü. Hukuk Fakültesi Eğitim Vakfı ve (ALKEV) Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı kurucularındandır. Avrupa Birliği Kadın Hukukçular Derneği (EWLA) kurucu üyesidir. TÜBAKKOM – Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu kurucu başkanıdır. İstanbul Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Kadın Araştırmaları Derneği, Türk Hukukçu Kadınlar Derneği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Beşiktaş Kent Konseyi Kadın Meclisi YK üyeliği ve başkanlığında bulundu. “Aile İçi Şiddete Son” kampanyasının Hürriyet-ÇEV-İstanbul Valiliği ortak projesinin hukuk danışmanlığını yaptı. KAGİDER ile Ben Seçerim Derneği Danışma Kurulu Üyesi; TÜSAİD Kadın Erkek Eşitliği ile Eğitim Çalışma Grupları üyesidir.

İstanbul Barosu (2018-2022 dönemi) Başkan Yardımcısı ve İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü(2004-2024 dönemi).

Devamını Göster
bianet günün manşetleri
Sayfa Başına Git