İstanbul Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, Askeri Savcılığı'nın Genelkurmayda hazırlanmadığına karar verdiği "İrticayla Mücadele Planı" belgesinde adı geçen Albay Dursun Çiçek ile ilgili "Askeri Savcılık'tan gelen dosya inceledikten ve deliller toplandıktan sonra gereken karar alınır" dedi.
İstanbul Adliyesi'nde Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılarla yaptığı toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çolakkadı, belgedeki imzanın gerçek olup olmadığı konusunda da, Emniyet ve Jandarma kriminal raporlarının kendilerine ulaştığını ancak savcılıkça Adli Tıp Kurumu'na gönderilen örneklerin sonucunu beklediklerini ifade etti.
Gerekirse Çiçek'in ifadesine başvurabileceklerini kaydeden Çolakkadı, soruşturmayı yürüten savcılarla Askeri Savcılık kararına yönelik değil, gelen raporlarla ilgili bilgi almak için bir toplantı yaptıklarını da kaydetti.
Erdoğan: Umuyorum ki TSK de gerekeni yapacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, askeri savcılık kararının ardından bugün yaptığı açıklamada, "Bu Türkiye'nin ortak meselesidir. İktidarı, muhalefeti ve ordusuyla birlikte mücadele edeceğiz.
Arnavutluk ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere konuşan Erdoğan, "...Biz gerekli suç duyurumuz yaptık. Biz gerekli çalışmaları yapacağız Savcı gerekli çalışmaları yapacak, umuyorum ki TSK da gerekeni yapacaktır. Muhalefet bu açıklamaları yaparak kenara çekilemez. Muhalefet de bildiklerini aktarmalı. Demokrasiyi zaafiyete vardıracak her türlü girişimin menşei ne olursa olsun bunu araştıracağız" şeklinde konuştu.
Milliyet: Savcılarda yeni deliller var
Milliyet gazetesi, Ergenekon Soruşturması'nın yürüten dört savcı ve İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Erol Demirhan ile sürpriz bir toplan yaptığını, toplantıda savcıların ellerinde yeni deliller bulunduğunu ifade ettiklerini, Adli Tıp Kurumu'nun bir de bu delillere göre inceleme yapmasını karara bağladıklarını yazdı. Gazeteye göre, delilleri Adli Tıp'a bizzat Demirhan ulaştırdı.
Star ve Sabah: Albay'ın farklı imzası neden sorulmadı?
Star gazetesi, "Albaya o imza sorulmamış" manşetinde, Albay Çiçek'in farklı imza vermesinin araştırılmaya değer bulunmamasının kafaları karıştırdığını yazdı. Sabah gazetesi de, dikkat çekici bulduğu beş sorudan biri olarak "İfadedeki imzaya neden bakılmadı?" sorusuna yer verdi.
Hürriyet: Konuşma sırası Erdoğan ve Başbuğ'da
Aynı noktaya dikkat çeken Hürriyet gazetesi de, konuşma sırasının Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'da olduğunu bildirdi.
Gazete, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in, "Fotokopi üzerinden değerlendirme yapamazsınız. Bunun delil değeri bile yoktur" sözlerini sayfalarına taşıdı.
Cumhuriyet: TSK ile ilgisi yok üreten bulunsun
Belgeye resmi evrak niteliği kazandıracak herhangi bir unsur bulunmadığına işaret eden gazete, askeri savcılık açıklamasında, "İmza Albay Çiçek'in el mahsulü" yönündeki emniyet raporunun eleştirildiğine yer verdi. (EÖ)