İllüstratör Başak Günaçan'ın (moncarot) çocuklarla fanzin atölyesi başlıyor. "Bu Benim Öyküm" başlığıyla düzenlenecek atölyede Günaçan, unutulmaya yüz tutmuş fanzin kültürünü çocuklarla birlikte yorumlayacak.
AtölyeMer ev sahipliğinde online yapılacak atölye 4 hafta boyunca haftada 1 gün yaklaşık 1 saat sürecek buluşmalarla devam edecek.
Atölyelerde çocuklar, öyküsünü ve çizimlerini kendileri tasarlayacağı illüstrasyonlar yapmayı öğrenecek.
Program akışı: Çember ve tanışma. İllüstrasyon nedir, resimden farkı nedir, bir öykü nasıl tasarlanır, öyküyü oluştururken nelere dikkat ederiz benzeri, tasarlanacak fanzinin içerisindeki ana başlıklarla ilgili bilgi paylaşımı.
Kullanılabilecek malzemeler: Kağıt, boya (kuru kalem, suluboya, kara kalem, füzen, pastel, akrilik boya, mürekkep vb).
7, 8, 9 yaş arası çocuklara 10, 17, 24 Kasım ve 3 Aralık'ta; 10, 11, 12 yaş için ise 9, 16, 23, 30 Kasım'da atölyeler düzenlenecek. Etkinlikler 20.00'de başlayıp 21.00'de son bulacak.
Kayıt için 05452374500 numaralı hattan bilgi alınabilir.
Başak Günaçan kimdir?
1998 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Heykel bölümünden mezun oldu. Çocuklarla birlikte çalışmaya 1998 yılında başladı, UNICEF kadrosuna katıldı ve İstanbul'daki Sokak Çocukları Derneği ile tanıştı. Devam eden süreçte İstanbul'daki Sakıp Sabancı Müzesi'nin çocuklara yönelik düzenlediği atölye etkinlikleri için içerikler yazdı ve uygulamasını yaptı. 2000 yılından itibaren illüstrasyon alanına yöneldi, çocuklar için eğitim materyalleri düşünmeye ve bu anlamda çalışmalar yapmaya başladı. Ardından Şuşu doğdu. Redhouse Kidz yayınlarından çıkan ''Şuşu ve Üçtekeri'' ile ''Şuşu, Can ve Dörtteker'' kitaplarını resimledi.
Atölye etkinlikleri resim ve heykel üzerine yoğunlaşarak başladı, sonrasında kukla ve maske tasarımı ile birlikte hareketi ve öykü kurmayı deneyimlemeye başladı.
(AÖ)