Barış Vakfı, yaptığı basın duyurusunda Afrin’e yönelik hükümet açıklamalarının “Savaşa ramak kaldığının ilanı” olarak yorumladı.
Vakfın yönetim kurulu adına yapılan açıklamada:
“Küresel, ulusal bin bir çeşit plan ve hesapla bölge halklarına tek taraflı ve keyfi dayatmalar yapılıyor, birbirine kırdırılıyor. Savaş kışkırtıcılığı yapılıyor. İnsanlar “ölmek veya öldürmek” tercihine zorlanıyor.
“21. Yüzyıl insanlığının bunu kabul etmesi mümkün değildir. Savaş, çatışma sorun çözme yöntemi değildir, olmamalıdır.
“Bu kirli planlar ve hesaplar bozulabilir, bozmalıyız,” denildi.
Çözüm önerisi daha fazla diyalog
Vakıf “daha fazla diyalog, daha fazla müzakere”yı çözüm önerisi olarak sundu.
“Biz barış savunucuları, bu yoldan yüründüğünde geç te olsa, güç te olsa mutlaka sorunlarımıza çözüm bulunacağına ve ülkemizin geleceğinin daha fazla güvende olacağına inanıyoruz. Savaşın kazananı barışın kaybedeni olmaz.”
Açıklama sorumluları yapılan çağrı ile bitirildi:
“Başta sorumlu mevkideki yöneticilerimiz olmak üzere herkesi, daha fazla geç olmadan savaş tehlikesini sağduyuyla aşmak için bir olmaya, birlikte hareket etmeye ve bütün tarafları keyfiliğe, dayatmalara, tek taraflı davranışa son vermeye davet ediyoruz. (HK)
Barış Vakfı hakkındaBarış Vakfı’nın geçmişi 1 Eylül 2007 tarihinde kurulan aralarında Türkiye’nin farklılıklarını yansıtan yazar, aydın, akademisyen, gazeteci, politikacı, sanatçı ve avukatların da olduğu Türkiye Barış Meclisi’nin dayanıyor. Barış Meclisi 2014'te vakıflaştı. Türkiye Barış Meclisi, 7 yıl bir yurttaşlar inisiyatifi olarak Türkiye’nin 17 ilinde Kürt sorununun eşitlikçi ve barışçıl çözümü için çalışmalarını sürdürdü. Şiddet, ırkçılık ve nefret söylemine karşı çalışmalar yaptı. Barış Vakfı Kürt sorununun barışçıl çözümünü kolaylaştırmak için çatışma çözümleri, geçmişle yüzleşmek, barış dilinin gelişmesi ve geçiş adaleti gibi tematik konuları öncelikli çalışma alanı olarak kabul ediyor. Vakfın sitesine ulaşmak için tıklayın. |
* Manşet fotoğrafı, Barış Vakfı Arşivi 2016.