Midilli'ye gitmek için gerekli izni zamanında almadığı gerekçe gösterilerek Aliağa Belediye Başkanı Hakkı Ülkü hakkında soruşturma açıldı.
Ortada tuhaf bir durum var
Belediye Başkanı Hakkı Ülkü, asıl suçlunun kendileri değil, görevini yapmayan idareciler olduğunu belirterek konu ile ilgili olarak şu bilgiyi verdi:
* Biz izin için başvurumuzu Kaymakamlığa yapmıştık. İsteğimiz, İzmir'e ardından Ankara'ya iletildi. Ancak on beş günlük süre içinde yanıt verilmedi. Hiçbir yanıt vermeyenler şimdi de 'neden yanıtı beklemedin' diye hesap soruyorlar. Şimdi soruyorum, eğer bir suç varsa, bu bize mi yoksa görevini zamanında yapmayan idarecilere mi ait?
* İçişleri Bakanlığı'nın yazısında da benim adım Ali Ülkü olarak geçiyor. Tuhaf bir durum var ortada.
* Bizim yaptıklarımız ortada. Verilemeyecek bir tek hesabımız yok. Ancak bizim üzüntümüz, teması barış ve emek olan görkemli bir etkinliğin alkışlanması gerekirken, soruşturmayla yüz yüze kalmasıdır.
Soruşturma metninin son paragrafı
"İzin talebine cevap gelmeden, yabancı ülke temsilcilikleri ile temas kurarak Yunanistan'ın Midilli adasında şenlik organizasyonu yapıp, bu ülkeye gittiği anlaşıldığından, Aliağa Belediye Başkanı Ali Ülkü (İsim böyle geçiyor) hakkında soruşturma izni verilmesine 4483 sayılı kanunun 6. maddesi uyarınca 18 Nisan 2001'de karar verildi. İmza: İçişleri Bakanı Saadettin Tantan."
Şenlik
28 Ağustos 2000'de Midilli'de başlayan şenlik, Dünya Barış Günü olan1 Eylül 2000'de Aliağa'da sürdürülmüştü . Şenliğe her iki ülkenin yanı sıra, dünyanın çeşitli ülkelerinden aydınlar ve sanatçılar katılmıştı.
"Balık tutmak istiyoruz"
Aliağa Belediye Başkanı Hakkı Ülkü, şenlik sırasında "Bizler Ege'nin iki yakasında binlerce yıldır olduğu gibi birlikte balık tutmak istiyoruz. Geleceğimiz ve çocuklarımız için barış istiyoruz" çağrısı yapmıştı.
Ama, ülkemizde barış adına etkinlik yapmak o göründüğü kadar kolay değildi.(YÖ/NU)