Temiz Giysi Kampanyası Türkiye, De Facto önünde eylem düzenliyor.
De Facto Bangladeş’te ikinci en fazla üretim yapan Türkiyeli marka. Ancak fabrikalarda beş yıl içerisinde işçi sağlığı ve güvenliğini sağlayacak düzeltmeler konusunda markaların sorumluluk almasını öngören Bangladeş Bina Yangın ve Güvenliği Anlaşması'nı imzalamadı.
Bangladeş’te sıklıkla fabrikalarda yangın, binaların çökmesi gibi iş kazaları gerçekleşiyor ve işçiler ölüyor. En son 24 Nisan 2013 tarihinde dünya markalarına üretim yapan pek çok tekstil atölyesinin bulunduğu Rana Plaza’nın çöküşüyle 1135 işçi hayatını kaybetti.
Temiz Giysi Kampanyası Türkiye olarak Bangladeş’te üretimleri olduğunu tespit ettiği firmalara anlaşmayı imzalama çağrısı yaptı. Bangladeş’te en fazla üretim yapan LC Waikiki ve Mavi anlaşmayı imzaladı.
15 Eylül’de Madertek Dhaka’da anlaşmayı imzalamayan De Facto’ya üretim yapan Sicily Garment adlı fabrikada çıkan yangın, birçok işçinin yaralanmasıyla sonuçlandı.
Temiz Giysi Türkiye, riskli binalarda mal üreten işçilerin can güvenliğinin sağlanması için Cumartesi İstiklal Caddesi’ndeki De Facto önünde düdüklü bir eylem düzenliyor. (ÇT)
Tarih: 18 Ocak saat 15.00
Yer: De Facto mağazasının önü. İstiklal Caddesi 247-249 (Taksim meydandan tünel istikametine giderken solda Galatasaray Lisesine yakın)
Şu ana kadar anlaşmaya imza atan markaların tam listesi için tıklayın.
Bangladeş Bina ve Yangın Güvenliği Anlaşması hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.