Amargi Feminist Kitabevi'nde gerçekleşen Amargi Sınır Ötesi Buluşmaların ikinci konuğu Ayşe Dayı. Gelecek Salı (4 Ağustos) saat 19:00 yapılacak buluşmada Dayı ABD deneyimi üzerinden kadınların üreme sağlığı hizmetlerinde güç kazanımlarının yanı sıra ABD'de feminizm üzerinde de konuşacak.
Buluşmaların ilk konuğu İsveç'te yaşayan etnolog Fataney Farahaney'di.
Ayşe Dayı kimdir?
Dayı Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji ve Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinden lisans derecesini aldıktan sonra Penn State Üniversitesi'nde İnsan Gelişimi ve Aile Çalışmaları ve Kadın Çalışmaları alanlarında doktorasını tamamladı. Şu anda ABD'de Towson Üniversitesi Kadın Çalışmaları Bölümü'nde Yardımcı Doçent olarak çalışıyor ve 2007'de üniversite dışında kurduğu Ulusötesi Kadın Konuları Merkezi'ni (Center for Transnational Women's Issues) yönetiyor.
Araştırma konuları arasında Amerikan Kadın Sağlığı Hareketi'nin tarihi ve mirası, kadın sağlığı ve üreme sağlığı hizmetlerinin tıbbileşmesi, ulusötesi feminizm, poststuctural -yapısal sonrası- ve postmodern feminist teori ve metotlar ve kadın sağlığını sanat yoluyla araştırma ve aktivist projeler yaratma yer alıyor.
Sanat yollu projeleri arasında HIV + ile yaşayan siyah kadınların deneyimleri ve ABD'de yaşayan Latin ve Afrika kökenli göçmenlerde kadına karşı şiddet üzerine araştırmaları var.
Ulusötesi Kadın Konuları Merkezi ile ise kadın konularına ulusötesi yaklaşımları getirmeye, bu konuda çalışan kişi ve grupları birbirine bağlamaya ve kaynak oluşturmaya yönelik projeler üzerinde çalışıyor. (EZÖ)