Raoul Wallenberg İnsan Hakları Hukuku Güz Okulu, 12-16 Eylül’de İzmir’de düzenlenecek. Eğitim için avukatlar ve stajyer avukatlar başvurabiliyor. Son başvuru tarihi, 20 Temmuz 2018.
Anayasa Mahkemesi’nde görev yapan uzman raportörler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde çalışmış uzman hukukçuların katılımıyla düzenlenecek eğitimde, temel hak ve özgürlükler konu edilecek.
Türkiye ve dünyadaki anayasalara ve insan haklarına ilişkin gelişmeleri takip etmek isteyenlere yardımcı olmak amacıyla kurulan ve avukat Benan Molu ve Yard. Doç. Dr Serkan Köybaşı’nın hazırladığı Anayasa Gündemi ile Raoul Wallenberg Enstitüsü’nün (RW) birlikte düzenlediği eğitimde, bireysel başvuruda bulunma ve kabul edilebilirlik kriterleri de ele alınacak.
Okul iki bölümden oluşuyor
İnsan hakları okulunun amacı, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve güçlendirilmesi ile AYM ve AİHM’e yapılacak bireysel başvuruların niteliğinin arttırılması.
Güz Okulu iki bölümden oluşuyor: Temel hak ve özgürlüklerin konu alınacağı birinci bölüm 12 – 16 Eylül 2018 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek.
Kabul edilebilirlik kriterleri ile nitelikli bireysel başvuru hazırlama uygulamalarını içeren ikinci bölüm de Ekim ayında düzenlenecek.
Eğitimin sonunda, her iki eğitimi de başarıyla tamamlayan katılımcılarla birlikte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne bir ziyaret düzenlenmesi planlanıyor.
Eğitim ücretsiz
RW İnsan Hakları Hukuku Güz Okulu’nun kontenjanı 20 kişi ile sınırlıdır. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve coğrafi dağılım değerlendirme sürecinde dikkate alınacak kriterler arasında.
Eğitimlere katılmaya hak kazanan katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmeyecek.
Research Worldwide İstanbul tarafından düzenlenen etkinlik ve katılımcıların ulaşım ve konaklama masrafları “Türkiye’de İnsan Hakları, Eğitimi, Araştırmaları ve Uygulamalarının Desteklenmesi Projesi” kapsamında Raoul Wallenberg Enstitüsü tarafından destekleniyor.
Başvurmak isteyen avukat ve stajyer avukatların Online Başvuru Formunu en geç 20 Temmuz 2018 tarihine kadar doldurmaları ve iki sayfayı geçmeyen özgeçmişlerini, bu eğitime katılma amaçlarını, çalışmalarının insan hakları ile ilişkisini ve şayet var ise, AYM ve/veya AİHM’eyaptıkları başvurularını anlatan yazıyı sisteme yüklemeleri gerekiyor. (AS)
* Raoul Wallenberg İnsan Hakları Hukuku Güz Okulu hakkında daha detaylı bilgiye ve başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.