Haberin Kürtçesi için tıklayın
Yaz dönemi programı kapsamında Haziran, Temmuz ve Eylül aylarında dört farklı Temel Gazetecilik Atölyesi düzenlenecek.
Atölye başvuruları yaygın medyanın farklı birimlerinden gazetecilere ve işsiz bırakılmış gazetecilere, iletişim fakülteleri gazetecilik, radyo ve televizyon bölümlerinin öğrencilerine, hak örgütlerine ve ilgilenen herkese açık.
Atölye tarihleri ve son başvuru tarihleri şöyle:
- 14 - 21 Haziran 2019 Temel Gazetecilik Atölyesi / Son başvuru tarihi: 5 Haziran Çarşamba
- 3 - 11 Temmuz 2019 Temel Gazetecilik Atölyesi / Son başvuru tarihi: 21 Haziran Cuma
- 22 - 29 Temmuz 2019 Temel Gazetecilik Atölyesi / Son başvuru tarihi: 9 Temmuz Salı
- 2 - 9 Eylül 2019 Temel Gazetecilik Atölyesi / Son başvuru tarihi: 16 Ağustos Cuma
Atölyelere katılım 15 kişiyle sınırlı.
Temel Gazetecilik Atölyesi'nde, haber nedir ve nasıl yazılır, editoryal süreçler nelerdir, habere disiplinlerarası yaklaşarak ana akım habercilik anlayışı nasıl aşılabilir konularının yanı sıra hak odaklı habercilik, farklı mecralar için haber kurgulamak, haber felsefesi ve haber fotoğrafçılığı üzerine bilgilendirici ve uygulamalı dersler yapılacak.
Atölye programına kabul edilen katılımcılarla program öncesi eğitmenlerin hazırladığı okuma listesi, örnek haber çalışmaları ve hazırlık çalışmalarını içeren detaylı program bilgilendirmesi paylaşılacak.
Programı tamamlayan katılımcıların Atölye BİA programının bir parçası haline gelmelerini ve programın online araştırma merkezi için kendi illerinden ve bölgelerinden içerik üreterek haber ortaklarımız olmalarını bekliyoruz.
Atölye ücreti öğrenciler ve işsiz gazeteciler için 200, çalışanlar için 300 TL.
Atölye ile ilgili sorularınız için [email protected] adresine mail atabilirsiniz.
*Atölye sonunda katılım sertifikası verilecektir.
**Sınırlı sayıda katılımcıya yol, konaklama ve eğitim bursu sağlanacaktır.
Başvuru formu için tıklayınız.
Atölye BİA hakkında |
IPS İletişim Vakfı/bianet'in Atölye BİA adıyla düzenlediği habercilik seminerleri medyanın farklı birimlerinden gazetecilere, işsiz bırakılmış gazetecilere, iletişim fakültesi öğrencilerine ve gazetecilik yapmak isteyen herkese açık. Atölye BİA programları hak, toplumsal cinsiyet ve çocuk odaklı habercilikle barış gazeteciliği perspektifi ve tercihiyle temel gazetecilik, haber fotoğrafçılığı, yargı haberciliği, araştırmacı gazetecilik, yeni medya, görselleştirme araçları, dijital güvenlik gibi alan ve temalar üzerinden kuruluyor. Atölye BİA ile birlikte IPS İletişim Vakfı’nın 2002-2007 aralığında düzenlediği temel gazetecilik, kadın, çocuk, insan hakları odaklı habercilik eğitimleri ve 2008-2017 aralığında gerçekleştirilen Okuldan Haber Odası programları yıl içine yayıldı ve gazetecilere ve ilgilenen herkese açık hale geldi. Haziran 2018'de başlayan programda, Aralık sonu itibariyle sekiz atölye 101 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi: Gazeteciler İçin Yeni Medya, Gazeteciler İçin Haber, Kürtçe Habercilik ve Çeviri, Haber Fotoğrafçılığı ve Fotoröportaj, Çevre ve Kent Haberciliği, Yargı Haberciliği. 2019 Şubat ayında (11-18 Şubat - 20-27 Şubat) iki "Temel Gazetecilik Atölyesi" programı, 27-28 Nisan'da da iki günlük Kürtçe Habercilik ve Çeviri Atölyesi gerçekleştirildi. Mayıs ayı programı kapsamında Dijital Güvenlik Atölyesi ve Haber Fotoğrafçılığı Atölyesi ve Gazeteciler için Yeni Medya Atölyesi gerçekleşti. Atölye BİA 2019 yılı programı temel ve tematik habercilik atölyeleri ile devam edecek. Bu proje İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) desteğiyle gerçekleştiriliyor. |
* Atölye BİA haberleri için tıklayın.