Haberin Kürtçesi için tıklayın
Atölyeler 11-18 Şubat ve 20-27 Şubat tarihlerinde Atölye BİA'nın binasında, İstanbul'da gerçekleşecek.
Temel Gazetecilik Atölyesi, gazeteciliğe giriş, habere disiplinlerarası yaklaşım ve ana akım habercilik anlayışını aşmak, Türkiye okumaları, haber fotoğrafçılığı, habercilikte yeni medya kullanımı, hak örgütü ziyareti, editöryal süreçler, haber atölyesi, bianet hak odaklı habercilik deneyimi, gazeteciler için dijital güvenlik ve temel wordpress bilgisi konularını kapsıyor.
Gazeteci Ahmet Tulgar, gazeteci Demet Bilge Erkasap, Hafıza Merkezi eş direktörü/gazeteci Murat Çelikkan, Prof. Dr. Sevda Alankuş, Öğretim Görevlisi/gazeteci Murat Utku, Prof. Dr. Nilgün Toker Kılınç, Nar Photos'tan Fotoğrafçı Özcan Yurdalan ile hak odaklı habercilik ve yeni medya alanından konuşmacılar atölye boyunca ve sonrasında katılımcıların aktif katılımıyla şekillenecek tartışma ve sunumların yönlendiricisi olacaklar.
Atölye BİA, IPS İletişim Vakfı/bianet'in 2002 yılından beri düzenlediği habercilik eğitimleri ve Okuldan Haber Odası programının kurumsallaşmış hali olarak 2018 yılı içerisinde gazetecilik eğitimleri düzenlemeye başladı. 2018 yılı içerisinde yedi farklı gazetecilik eğitimi, 101 katılımcı ile gerçekleştirildi. Program kapsamında 2019 yılı içerisinde temel ve ileri düzey gazetecilik atölyeleri düzenlenecek.
Atölye başvuruları yaygın medyanın farklı birimlerinden gazetecilere ve işsiz bırakılmış gazetecilere, iletişim fakülteleri gazetecilik, radyo ve televizyon bölümlerinin öğrencilerine, hak örgütlerine ve ilgilenen herkese açık. Atölye programına kabul edilen katılımcılarla program öncesi eğitmenlerin hazırladığı okuma listesi, örnek haber çalışmaları ve hazırlık çalışmalarını içeren formlar paylaşılacak.
Atölyeler süresince katılımcılar modüllerde hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alacaklar ve kendi haberlerini oluşturacaklar. Ahmet Tulgar ve Demet Bilge Erkasap program süresince düzenlenecek haber atölyelerinde katılımcılarla haber içerikleri üzerine çalışacak. Programı tamamlayan katılımcıların Atölye BİA programının bir parçası haline gelmelerini ve programın online araştırma merkezi için kendi illerinden ve bölgelerinden içerik üreterek haber ortaklarımız olmalarını bekliyoruz.
Temel modülü tamamlayarak Atölye BİA için içerik hazırlayan katılımcılar 2019 yılı içerisinde düzenlenecek ileri düzey modüllerine ve bianet staj programına katılma hakkı kazanacaklar.
Atölye için son başvuru tarihi 30 Ocak 2019. Atölye ücreti öğrenciler ve işsiz gazeteciler için 200, çalışanlar için 300 TL. Atölye ile ilgili sorularınız için [email protected] adresine mail atabilirsiniz.
* Atölye sonunda katılım sertifikası verilecektir.
** Sınırlı sayıda katılımcıya yol ve konaklama bursu verilecektir.
Başvuru formu için tıklayınız.