Haberin Kürtçesi için tıklayın
Atölye BİA, İstanbul’da “Kadın-LGBTİ+ ve Yargı Haberciliği Atölyesi” düzenliyor. 11-15 Kasım tarihleri arasındaki uzmanlaşma eğitiminin konuları şöyle:
* Toplumsal cinsiyet odaklı ve LGBTİ+ odaklı habercilik
* Medyada kadın ve LGBTİ+ görünümü
* Kadın ve LGBTİ+ haberlerinde görsel seçimi
* Hukuk süreçleri ve terminoloji
* Dava izleme-fikri takip
* Hapishane haberciliği
Katılımcılardan dava takibi bekliyoruz
“Kadın-LGBTİ+ ve Yargı” serisinin ilk ayağı olacak olan bu atölyenin ikinci ayağı ise Mart 2020’de gerçekleşecek.
Eğitimin ilk ayağına katılacak olan adaylardan, kendi yerellerinde kadın-LGBTİ+’lara dönük şiddet davalarından en az bir tanesini izlemesini ve fikri takibini yapmasını bekliyoruz.
11-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan atölye için son başvuru tarihi ise 31 Ekim Perşembe günü saat 10.00. Atölyeye katılım 15 kişi ile sınırlı.
Atölye başvuruları gazetecilere, işsiz bırakılmış gazetecilere ve gazetecilik son sınıf öğrencilerine açık.
Atölye programına kabul edilen katılımcılarla hazırlık çalışmalarını içeren formlar paylaşılacak.
Sorularınız için [email protected] adresine e-posta atabilirsiniz.
* Atölye ücreti öğrenciler ve işsiz gazeteciler için 200, çalışanlar için 300 TL.
** Atölye sonunda katılım sertifikası verilecektir.
*** Sınırlı sayıda katılımcıya yol ve konaklama bursu sağlanacaktır. (SO)
Başvuru formu için tıklayınız.
Atölye BİA hakkında |
IPS İletişim Vakfı/bianet'in Atölye BİA adıyla düzenlediği habercilik seminerleri medyanın farklı birimlerinden gazetecilere, işsiz bırakılmış gazetecilere, iletişim fakültesi öğrencilerine ve gazetecilik yapmak isteyen herkese açık. Atölye BİA programları hak, toplumsal cinsiyet ve çocuk odaklı habercilikle barış gazeteciliği perspektifi ve tercihiyle temel gazetecilik, haber fotoğrafçılığı, yargı haberciliği, araştırmacı gazetecilik, yeni medya, görselleştirme araçları, dijital güvenlik gibi alan ve temalar üzerinden kuruluyor. Atölye BİA ile birlikte IPS İletişim Vakfı’nın 2002-2007 aralığında düzenlediği temel gazetecilik, kadın, çocuk, insan hakları odaklı habercilik eğitimleri ve 2008-2017 aralığında gerçekleştirilen Okuldan Haber Odası programları yıl içine yayıldı ve gazetecilere ve ilgilenen herkese açık hale geldi. Haziran 2018'de başlayan Atölye BİA programında, Aralık sonu itibariyle 8 atölye (7-13 Haziran Gazeteciler İçin Yeni Medya, 16-25 Temmuz Gazeteciler İçin Haber, 2 Eylül Kürtçe Habercilik ve Çeviri, 7-9 Eylül Haber Fotoğrafçılığı ve Fotoröportaj, 17-26 Eylül Çevre ve Kent Haberciliği, 1-8 Ekim Yargı Haberciliği, 15-23 ve 8-16 Kasım Gazeteciler için Haber Atölyeleri) 101 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 2019 yılında ise farklı tarihlerde (11-18 Şubat, 20-27 Şubat, 14-21 Haziran, 22-29 Temmuz, 2-10 Eylül) beş Temel Gazetecilik Atölyesi, yine farklı tarihlerde (27-28 Nisan Kürtçe Habercilik ve Çeviri, 4-5 Mayıs Dijital Güvenlik, 10-12 Mayıs Haber Fotoğrafçılığı, 13-20 Mayıs Gazeteciler Yeni Medya, 21-25 Ekim İklim Haberciliği) beş tematik atölye düzenlendi. Yıl boyunca temel ve tematik habercilik atölyeleri devam edecek. Bu proje İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) desteğiyle gerçekleştiriliyor. |
* Atölye BİA haberleri için tıklayın.