Haberin İngilizcesi için tıklayın
Atatürk Havalimanı'nda saat 22.00 sularında bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre patlama sesi Dış Hatlar Terminali'nden geldi. Haberde büyük bir patlamanın ardından ikinci bir patlama gerçekleştiği, ardından silah sesleri duyulduğu iddiası yer aldı. Yaralananlar Bakırköy Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
En az 36 ölü
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ akşam Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada en az 10 kişinin saldırıda hayatını kaybettiğini duyurdu.
İstanbul Valiliği ise saat 00.10 itibariyle saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralandığı açıkladı.
Başbakan Binali Yıldırım, Çarşamba 29 Haziran sabahı yaptığı açıklamada 36 kişinin hayatını kaybettiğini söylerken, “Emareler DAEŞ örgütünü işaret etmekte” dedi.
30 Haziran itibarıyla, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e yükseldi.
2 Temmuz itibarıyla saldırıda ölenlerin sayısı 45'e çıktı.
Havalimanı kapalı
Saat 22.30 itibariyle Atatürk Havalimanı'na giriş çıkışlar kapatıldı.
Pistte bulunan uçaklar dışında diğer uçakların hareketine de izin verilmiyor.
Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken uçaklar diğer havalimanlarına yönlendiriliyor.
Yayın yasağı
Saat 23.00'te Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından, Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.
Yakınları hakkında bilgi almak isteyenler...
Yakınlarının durumu hakkında bilgi almak isteyenler http://flightaware.com ya da http://flightview.com sitelerinden uçağın durumuna bakabilir.
Facebook'un "Güvendeyim" uygulaması devrede
Facebook da “Güvenlik Durumu Kontrolü” uygulamasını butonunu devreye soktu. İlk defa Paris katliamının ardından kullanıma sokulan uygulama, Türkiye'de 17 Şubat'taki Ankara'daki bombalı saldırının ardından da devreye sokulmuştu. Uygulama 13 Mart'taki Ankara'daki bombalı saldırıda da kullanılmıştı.
Kriz masası
Atatürk Havalima'nında yaşanan patlama sonrasında Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i arayarak gelişmeler hakkında bilgi aldı. Yıldırım, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatı verdi.
Son bir yılda sivillere yönelik bombalı saldırılarda 229, son üç yıldaki saldırılarda 281 kişi hayatını kaybetti, bu 11 saldırıda sekiz saldırgan da öldü. (EKN/EA)