*Fotoğraf: Engelliler Konfederasyonu
Engelli Hakları Konfederasyonu, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) ve atama bekleyen engellilerin sesini duyurmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.
“Söz verip de caydınız, bizleri yok saydınız” pankartı açan atama bekleyen engelli yurttaşlar, “Bakanların ve karar vericilerin milyonlarca engellinin çalışma hakkıyla ilgili taleplerine gözlerini ve kulaklarını kapattığını” söylediler.
TIKLAYIN-"Engellilerin önündeki engelleri kaldırın, atamamızı yapın"
"Dikkate alınmıyoruz"
Konfederasyonun, sadece 2021 yılında defalarca kez yetkililerle görüştüğü ancak buna rağmen taleplerinin karşılanmadığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
“Sözün bittiği yerdeyiz! Çünkü; geldiğimiz aşamada ortaya koyduğumuz verilerin, gerekçelerin ve taleplerimizin muhataplarımız açısından önemsenmediğini, dikkate alınmadığını görmekteyiz. Fakat yine de Cumhurbaşkanlığının verileriyle yetkili kurumlara sorumluluklarını son defa hatırlatmak istiyoruz.
TIKLAYIN-Engelli öğretmen atamaları yine havada kaldı
“105 bin 496 olması gerekirken 60 bin”
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın 2021/Eylül dönemi verilerine göre kamuda memur ve sözleşmeli personel kadrosunda toplam 3 milyon 516 bin 538 kişi çalışmaktadır.
Bu rakamlara göre kamuda memur ve sözleşmeli kadrosunda çalıştırılması gereken engelli sayısı 105 bin 496 olması gerekirken çalıştırılan engelli sayısı 60 bindir. Ülke yönetiminin en üst noktasının açıkladığı veriler dolaylı olarak engellilerin taleplerindeki haklılığı ortaya koymaktadır.
Resmi verilere karşın kurum yöneticileri ve karar vericiler engelli istihdamında iyi durumda olunduğunu anlatmaya çalışmakta ve engellileri oyalamayı tercih etmektedirler. Sözün bittiği yerdeyiz! Ve artık yöneticilerin rakamları, oranları kullanarak deveye hendek atlatma uğraşısından vazgeçmelerini istiyoruz.”
TIKLAYIN-"Bize destek verin diplomalarımız duvarda kalmasın"
Çözüm önerileri:
Taleplerimiz karşılanamaz, zor veya imkânsız şeyler değildir. Taleplerimiz engellilerin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürebilmelerinin asgari şartlarıdır. Taleplerimizin karşılanması engellilerin yoksulluktan, açlıktan ve başkalarına mahkûm olmaktan kurtulabilmelerinin tek yoludur. | |
(RT)