Zoya Pirzad, Işıkları Ben Söndürürüm: İran edebiyatına olduğu kadar Ermeni diyasporası edebiyatına da yeni bir soluk getiren Pirzad, çeşitli dillere de çevrilen romanında etnik kökenine, ait olduğu sınıfa, yaşam tarzına abıklmaksızın kadınların maruz kaldığı baskıları, kadınca bir bakışla aktarıyor. (Çeviren: Emrullah Yakut, 328 sayfa, 18 TL)
Takuhi Tovmasyan, Sofranız Şen Olsun: Düğün bayram sofralarının vazgeçilmezlerinden günlük yemeklere, akıcı ve sohbet eder gibi yazılmış farklı bir yemek kitabı. I. Dünya Savaşı günlerinde Çorlu'dan İstanbul'a göç etmek zorunda kalan Tovmasyan ailesinin hüzünlerine ve sevinçlerine ortak, dahası sofralarına misafir olmak için bir fırsat. (Yemek-anı, 160 sayfa, 20 TL)
Jaklin Çelik, Kum Saatinde Kumkapı: Öküz, Varlık, Fesat gibi dergilerde yayınlanan öyküleriyle tanınan Çelik, çocukluğunu ve gençliğinin bir kısmını geçirdiği semti anlatıyor. İstanbul'un en hareketli bölgelerinden birini geçmişiyle, insanlarıyla Kumkapılı birinin ağzından tanımak; semtin her köşesini avcunun içi gibi bilen bir rehber eşliğinde gezinmek için önemli bir fırsat. Yazara 1999'da Yaşar Nabi Nayır Öykü Yarışması'nda dikkat çeken öykücü sıfatını getiren dört öykü de bu kitapta. (160 sayfa, 10 TL)
Esther Heboyan, İstanbul Yolcuları: 1955'te İstanbul'da doğan Heboyan öykülerinde Ermenilerin, Türklerin, Yahudilerin, Rumların bir arada yaşadığı kentin o eski mahallelerinde dolaşırken ailesinin ve komşularının yaşayışlarını, özlemlerini iyi bir fotoğrafçıya has keskin sezgileriyle not ediyor. (Çeviren: Sosi Dolanoğlu, 136 sayfa, 12 TL)
Mayda Saris, İzi Kalır Hatıraların: Kitap Saris'in Agos gazetesinde yayınlanan söyleşilerinin 30'unu bir araya getiriyor. Söyleşi yapılan insanlar arasında tanınmış isimlerin yanı sıra, kamuoyunca bilinmeyen, kendi halince hayatlar sürmüş insanlar da yer alıyor. Söyleşilerin ortak noktasıysa Türkiye Ermeni toplumuna dair bugüne kadar bilinmeyen noktaları gün ışığına çıkartması. (376 sayfa, 28 TL)
Vercihan Ziflioğlu, Ananun Yeraz ve Hanelug: İstanbullu genç kadın şair Ziflioğlu günümüz Ermenice şiirine yenilikçi bir ses veriyor. (72 ve 88 sayfa, 7 TL)
Mary Kilbourne Matossian ve Susie Hoogassian Villa, Anılarla ve Fotoğraflarla 1914 Öncesi Ermeni Köy Hayatı: 20. yüzyıl başında Anadolu'nun kırsal bölgelerinde yaşayan Ermenilerin gündelik hayatını konu alan bu inceleme Anadolu'nun farklı yerlerinde dünyaya gelmiş 48 Ermeni'yle yapılan söyleşilerden oluşuyor. (Çeviren: Altuğ Yılmaz, 350 sayfa, 24 TL)
Anahide Ter Minassian, Ermeni Kültürü ve Modernleşme: Kitap, Ermeni kültürel, toplumsal ve siayasal yaşamı üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan tarihçinin farklı zamanlarda yayınlanmış altı makalesini bir araya getiriyor.(Çeviren: Sosi Dolanoğlu, 192 sayfa, 20 TL) (EÜ)