Yayıncılık sektörünü derinden etkileyen döviz kurlarına ve artan maliyetlere rağmen faaliyetlerini sürdüren Aram Yayınları, "Gün Işığında Büyürken" ve "Devrimci Sanat Felsefesi" isimli iki kitap yayımladı.
TIKLAYIN - "Yasaklarla Aram'ı Susturmaya Çalışıyorlar"
Gün Işığında Büyürken
Esmer Kıyar'ın romanı "Gün Işığında Büyürken"in kapak tasarımı ve mizanpajı Newal Bulut'a ait.
Kitabın arka kapak yazısından:
"Ben neden korkaktım? Sido ailesinde korkaklık sadece benim payıma düşmüştü anlaşılan ve korkaklığım ailem tarafından biliniyordu. Ailenin sevgili korkağı Emel! Şimdi, gecenin bu vaktinde burada tek başıma beklediğimi görse Besê, muhakkak şaşkınlıktan küçük dilini yutardı. Ben bile şaşırıyorum, çünkü hiç mi hiç korkmuyorum artık. Demek ki neymiş! İnsan burada ilk önce korkularını öldürüyormuş."
TIKLAYIN - Aram Yayınları'nın 53 Kitabına Sansür
Devrimci Sanat Felsefesi
Daha önce Şemsettin Özer'in "Ömrümün Yedi Günü" adlı şiir kitabını da yayımlayan yayınevi, şimdi de Özer'in kaleminden çıkan "Devrimci Sanat Felsefesi" adlı kitabı okurla buluşturuyor.
Kitabın arka kapak yazısından:
"Karanlık ve her türlü insani ölçülerin aşıldığı ya da aşılmaya çalışıldığı bir zamandan geçiyoruz. Kapitalizm, insanı heyecansız bırakan bir renktir. Siyahtır, siyah tüm enerjiyi ve renkleri yutan bir kara deliktir. Kapitalizme karşı heyecanını korumak hiç de azımsanmayacak bir meziyettir. Üstelik kapitalist yaşam biçimine karşı devrimci neşeyi geliştirmek daha da önemlidir. Bu da ancak sanat bilinciyle olasıdır."
Aram Yayınları Kürt düşünce-kültür ve sanat yaşamını zenginleştirmek, kültür mirasını gelecek kuşaklara taşımak amacıyla 1998'de kuruldu. Kürtçe ve Türkçe kitaplar yayımlayan yayınevinin; politika, ekonomi, mitoloji, tarih ve felsefe kitapları, hikâye ve roman yayımladığı başlıca türler arasında. Yazarlarından bazıları: Noam Chomsky, Edward W, Said, Immanuel Wallerstein, Musa Anter, Mahmut Baksı, Günay Aslan, Evrim Alataş, İlhami Sidar, Umur Hozatlı, Rojbin Perişan, Nelson Mandela ve Sakine Cansız. |
(TY)