Bu yıl üçüncüsü verilecek olan Nezih Demirkent 2004 Basın Ödülleri için son başvuru tarihi ise 10 Ağustos'ta. Merkezi basına ve yerel basına olmak üzere iki ayrı ödül verilecek.
Haber, fotoğraf ve karikatür dallarında düzenlenen Musa Anter Gazetecilik Yarışmasına, 20 Eylül 2003'ten sonra yayımlanmış eserler için başvuru yapılabiliyor.
Musa Anter Ödül töreni 20 Eylül'de
Adayların, çalışmalarını, öz yaşam öyküleri ve bir fotoğrafla birlikte, "Musa Anter Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri, Katip Mustafa Çelebi Mah. Abdullah Sokak, No: 3/8 Beyoğlu 80060 - İstanbul" adresine göndermeleri gerekiyor.
Musa Anter Ödüllerine başvuru için aranan diğer şartlar şunlar:
* Haber dalında yarışacak eserlerin yedi nüsha olarak gönderilmesi şarttır. Karikatür ve fotoğraf dallarında yarışmaya gönderilecek eserlerin arka yüzlerinin sol alt köşesine, bir etiketle eserin adı (fotoğraf için, çekildiği yer ve tarih) yazılacak.
* Eserlerin en az 18x24 boyutlarında (renkli ya da siyah-beyaz) olması gerekiyor.
* Yarışmada verilecek olan Özel Onur Ödülü "Ülkede Özgür Gündem" gazetesi yayın kurulunca belirlenecek.
* Ödül kazananlar, 15 Eylül 2004'te açıklanacak. Ödüller 20 Eylül 2004'te düzenlenecek bir törenle sahiplerine verilecek.
Fotoğraf dalında görev alacak jüri İsa Çelik, Gültekin Tetik, Ramazan Öztürk, Hatice Tuncer, Hilmi Etikan, Coşkun Aral ve İrfan Uçar'dan oluşurken Haber Jürisi, Ragıp Duran, Tuğrul Eryılmaz, Ahmet Tulgar, Nazım Alpman, Fatih Polat, Rahmi Yıldırım ve Hüseyin Deniz'den oluşuyor.
Karikatür Jürisi'nde ise Tan Oral, Metin Üstündağ, Gülay Batur, Kemal Gökhan Gürses, Ender Özkahraman, Feyhan Güver ve Halil İncesu yer alıyor.
Gurbetelli Ersöz Özel Eleştiri Ödülü ise "Kadın" ve "Kürtçe" haberciliği alanında verilecek. Kadın haberciliği dalında değerlendirme yapacak gazeteciler, Berat Günçıkan, Semra Somersan, Ayşe Düzkan, Perihan Mağden, Senem Toluay, Sultan Özer ve Evrim Alataş'dan oluşuyor.
Kürt haberleri alanındaki başvuruları ise, Burhan Erdem, Mazhar Günbat ve Sami Tan değerlendirecek. Kadın ve Kürtçe habercilik ödülleri birer milyar olacak. Kadın haber dalına herkes katılabiliyor.
Ödülleri, 1993 yılında "Özgür Gündem", 1994 yılında "Özgür Ülke", 995 yılında "Yeni Politika", 1996 yılında "Demokrasi", 1997 ve 1998 yıllarında "Ülkede Gündem", 1999 yılında "Özgür Bakış", 2000 yılında "2000'de Yeni Gündem", 2001 ve 2002'de "Yedinci Gündem", 2003'te "Yeniden Özgür Gündem" gazeteleri vermişti.
Demirkent Ödülleri için süre: 10 Ağustos
Nezih Demirkent'in basın yaşamındaki ilkelerini yaşatmak için 2002 yılında ilk kez verilen ve geleneksel hale getirilen "Nezih Demirkent Basın Ödülleri" bu yıl da dağıtılıyor.
Haber, köşe yazısı, araştırma, röportaj, spor, karikatür ve fotoğraf dallarında verilecek olan ödül için yarışmaya katılmak isteyenler, başvurularını 10 Ağustos 2004 gününe kadar yapabilecekler.
Ödüller, 31 Ağustos 2003 - 31 Temmuz 2004 tarihleri arasındaki basın çalışmalarına verilecek.
Başka yarışmaya katılan yapıtlar ve vefat eden kişilerin eserleri aday olamazken, ortak çalışmaların başvuruları kabul edilecek.
Merkezi basına ve yerel basına olmak üzere iki ayrı ödül verilecek. Yarışmaya "Dünya" gazetesi çalışanları aday olamayacak.
Ödül Seççici Kurulu, Dünya Gazetesi yönetim kurulu başkanı Demirkent Didem, Genel Yönetmeni Osman Saffet Arolat, Dünya Gazetesi yazarı Bozkurt Rüştü, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Suat Gezgin, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Umut Oran ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Kahya'dan oluşuyor. (EÖ/BB)