"İşte yine geldik. Her zamanki gibi, gününü ve saatini kaçırmadan… Tüm özgürlük ve sevgi arayışçılarına, merhaba demek için. Tabii biz öyle merhaba deyip geçmeyiz. Geldik, biraz halleşmek için. Çantamızda ayna var, birbirimize tutmak için. Ne düşündük, ne yaşadık, ne gördük biraz paylaşmak için… Bir de önümüze ağır bir dosyayı koymak için: Yoksulluk…"
Amargi yaz başında çıkan "Siyaset Kimin Meydanı"nın ardından "Yoksulluk Kader Olamaz" ismini verdikleri yeni sayılarını Yıldız Ecevit, Şemsa Özar, Dilek Hattatoğlu, Filiz Kardam, Pınar Uyan, Serap Güre, Nazan Üstündağ, Handan Coşkun, Melek Görenli ve Şebnem Balcı'nın katkılarıyla oluşturdu.
"Sonbahar geldi, hava biraz serinledi ama hayat yakıyor. Temel gündemi savaş, susuzluk, ayrımcılık ve yoksulluk olan milyonlar açısından hala umut yok. Acısına, utanç verici varlığına alışılan, muhalefetin üzerine politika geliştirmekte zorlandığı “yoksulluk” meselesini, bir de bizim tekneyle politik gündeme taşıyalım dedik."
Önceki sayılarda açılan tartışmalar sürüyor
Derginin güz sayısında 22 Temmuz seçim süreci ve sonrasının farklı açılardan tartışıldığı bölümü Nükhet Sirman, İlknur Üstün, Çiğdem Mater, Ayşe Günaysu ve Nilgün Toker'in kaleminden.
Amargi’nin önceki sayılarında başlayan tartışmalar da bitmiyor. Ülfet Taylı ve Zelal Yalçın, “Mor Çatı” deneyiminden yola çıkarak şiddete karşı feminist yöntemin katkılarını ortaya koyuyorlar. Aksu Bora'ysa, Amargi’nin ilk sayısında Nilgün Toker’in başlattığı “Hannah Arendt Neden Feminist Olmadı?” tartışmasını sürdürüyor.
Dergide yer alan diğer yazılar
Derginin Ayşe Tükrükçü’yle beraber, “gizli şiddet” alanlarını gündemleştiren ve feministlerle yollarını birleştiren Saliha Ermez’le söyleşisi de bundan sonraki sürecin takibini kolaylaştırıcı olarak okunabilir.
Pınar İlkkaracan’ın hazırladığı “Dünya Alem” sayfaları farklı coğrafyadaki kadınlarla ve kadın gündemiyle buluşurken, Yeşim Başaran “Mutluluğun Resmi” adlı yazısında, sadece Onur Yürüyüşünü değil, eşcinsel hareketin tarihini, "zorlukla kazılan patikalar" içindeki yürüyüşleri anlatıyor. (GG)