Danıştay saldırısı davasıyla birleştirilen birinci Ergenekon davasına dün 104'üncü duruşmayla devam edildi. Duruşmaya aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile Danıştay saldırısı davası sanıklarından avukat Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da bulunduğu 27'si tutuklu 32 sanık katıldı. Aslan hasta olduğunu gerekçe göstererek daha sonra salondan ayrıldı.
Danıştay sanığı Yıldırım ilk kez Ergenekon sanıklarıyla birlikte duruşmadaydı. "Avukatın nerede?" sorusuna karşılık, Yıldırım "Kimse korkusundan avukatlık yapamıyor. Benim avukatım yok, avukatım olsun da istemiyorum" cevabını verdi.
"Danıştay'da Ergenekon parmağı var"
Arslan'ın babası İdris Arslan şöyle açıklamada bulundu:
"Olayı, ilk etapta, Danıştay baskını şeklinde duydum. Cumhuriyet gazetesi ile ilgili bilgim yoktu. Araştırdım, inceledim, bir de baktım olay farklı. O zamanlar öyle düşünüyordum. Bu işin içinde 'Ergenekon'un parmağı var' diye düşünüyorum. Acaba ilaç mı verildi? Uzmanlar, zihin yönlendirmesinden bahsederler. Hüseyin Görüm, Alparslan'ın bir gece fabrikada kaldığından söz ediyor. Alparslan'ın kaldığı fabrika acaba 'Ergenekon'a ait bir fabrika mı? Acaba o uyku sırasında Alparslan üzerinde bir operasyon mu yapıldı? Babası olarak tabii her şeyden şüphelenmek durumundayım. Her şeyi dikkate almak durumundayız."
Arslan oğlunun söylemeyeceği şeyler bulunabileceğini ifade ederek, "Belki de başkası yaptı. Alparslan, kendisinin yaptığı yanılgısı içerisine girdi" dedi.
Danıştay dosyasının da birleştirildiği birinci Ergenekon davasında toplam sanık sayısı 94 oldu.
"Çiçek tanık olarak dinlensin"
Tutuksuz sanık İşçi Partili eski Ulusal TV Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever şöyle dedi:
"İddianamede beni ve Doğu Perinçek'i Abdullah Öcalan'la görüşmekle suçlayanlar, bugün Öcalan'ın her sözünü manşetlere taşıyorlar. Ergenekon dalgalarıyla TSK yıpratıldı, başta üniversite ve yargı, tüm devlet kurumları ve halk baskı altına alındı. Bu aşamada AKP-PKK ittifakıyla 'Kürt Açılımı' gündeme getirildi. Talatpaşa Komitesi'nin yurt dışındaki çalışmalarının aydınlatılması için dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in tanık olarak dinlemesini istiyorum. İsviçre Adalet Bakanı, İsviçre televizyonlarına yaptığı açıklamada, Çiçek ile görüştüğünü, Çiçek'in kendisine Perinçek'in İsviçre'de cezalandırılmasına Türkiye'nin tepki göstermeyeceğini, Perinçek'in AKP'ye sert muhalefet ettiğini söylemiştir."
Selçuk yoğun bakımdan çıktı
İlhan Selçuk'un avukatları, Selçuk'a "beyin embolosi" tanısı konduğunu ve Selçuk'un tedavisinin ne zaman biteceğine bir bilgi olmadığına dair mahkemeye heyetine yazı verdi.
Öte yandan Selçuk yoğun bakımdan çıkarıldı. Selçuk'un konuşma bozukluğunun belirgin derecede iyileştiği ifade edildi. (EZÖ)