Fransa'nın Strasbourg kentinde 15 kişinin 1 Mart'ta St. Maurice Kilisesi'nde başlattığı açlık grevi, 52. gününde sona erdi.
Kendilerini "Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi" olarak adlandıran eylemciler, "taleplerinin ilgili kurumlar tarafından dikkate alınacağı ve pratikte bir anlam bulacağı sonucuna ulaştıklarını" açıkladı.
Grevdekiler sekiz aydır sağlık ve güvenliği hakkında bilgi alınamayan, avukatlarıyla görüşmesi önlenen İmralı Cezaevi'ndeki PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın tecridine son verilmesinin yanı sıra, Öcalan'a özgürlük, Kürt halkına statü ve anadilde eğitim talep ediyor.
Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri, Avrupa Parlamentosu Başkanı, Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri ve Kürdistan Topluluklar Meclisi (KCK) grevin sonlandırılması için çağrı yaptı.
Eylemlerinin amacına ulaştığını belirten grevciler 21 Nisan'da şu açıklamayı yaptı:
"Başlatmış olduğumuz açlık grevi ile Kürt halkının haklı ve meşru taleplerini Avrupa Birliğinin ilgili kurumlarına duyurduğumuza ve bu konuda taleplerimize ilişkin ciddi bir algının yaratıldığına inanıyoruz."
"13 Nisan'da Avrupa Konseyi Sekretaryası, 18 Nisan'da Avrupa Parlamentosu Başkanı ve 20 Nisan da KCK Yürütme Konseyi'nin yaptığı açıklamalar bu kanımızı daha da güçlendirdi. Taleplerimizin ilgili kurumlar tarafından dikkate alınacağı ve pratikte bir anlam bulacağı sonucuna ulaştık."
Grev boyunca toplanan imzalar da Avrupa Konseyi'ne sunuldu. (AS)