"Şarkıların hâlâ yasak olduğu bir ülkede yaşamak gerçekten utanç verici" diyen Mehmet Can Toprak, bianet'e şu an Mersin gibi kentlerde böyle bir yasak bulunmadığını ancak Güneydoğu'da kaset yasaklamalarının sürdüğüne dair duyumlar aldığını açıkladı.
Radyocu, "Emirlere riayetsizlik" etti
Yargıtay'ın onama kararını radyocuya ulaştıran polisler, "Sizi götürmek durumundayız" diyerek Toprak'ı tutuklamaya geldiklerini söylediler.
Bu durum karşısına şaşkınlık yaşayan ve hapisten 456 YTL para cezası ödeyerek kurtulan radyocu Toprak, "Ne hapsi?" dediğinde ancak gerçek durumu öğrenebildi.
Şanlıurfa Valiliği'nin yasak müzik eserleri listesinde yer alan müzik eserlerine Mayıs 1998'de yer verdiği için "Emirlere riayetsizlik etmek" ile suçlanarak yargılanan radyocu Toprak, 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nce 684 milyon TL (684 YTL) para cezasına çarptırıldı.
"Grup Yorum'a değil Grup Ekin'e yer verdik"
Savcının ceza istemesine itiraz eden radyonun sorumlu müdürü Toprak, "Grup Yorum'un değil Grup Ekin'in 'Bize Ölüm Yok' parçasına yer verdik" dediyse de Şanlıurfa Mahkemesi 22 Ekim 1998'de aldığı kararında bunu dikkate almadı.
Kararı temyiz ettikten sonra radyoculuğa Mersin'de devam etmek için bu kente yerleşen Toprak, kararın onandığını 12 Haziran'da radyo merkezine gelen üç Emniyet görevlisi aracılığıyla öğrendi.
Polisler, radyocunun 4 gün hapis yatması gerektiğini, bunun için kendileriyle birlikte gelmesini istediler. Hapse girmek istemediğini ifade eden Mehmet Can Toprak, ertesi gün Defterdarlığa 456 YTL ödeyerek bundan kurtuldu. (EÖ/TK)