Çanakkale Bienali İnisiyatifi (CABININ), Troya Kültür Derneği'nin düzenlediği 8. Çanakkale Bienali 5 Kasım Cumartesi günü son buluyor.
Azra Tüzünoğlu genel sanat yönetmenliğinde, CABININ, Are Projects, Avto, Bordo Bina, Garp Sessions, Giungla-Lucca, Monitor ve Ka Atölye'nin küratöryumunuda yapılan bienal, Çanakkale'ye yayılan 11 farklı mekânda günümüz sanatından bir seçki sunuyor.
Bienal, 6 sanat inisiyatifi ve 40 sanatçının üretimlerini "Birlikte Nasıl Çalışırız? Birlikte Nasıl Üretiriz? Birlikte Nasıl Yaşarız?" gibi kapsayıcı sorular etrafında bir araya getiriyor.
Çanakkale'nin kent kimliğini ve kültürel mirasını yansıtan mekanlarda ve ödüllü Troya Müzesi'nde 4 haftadır sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği 8. Çanakkale Bienali, Çanakkale Bienalleri'nin şimdiye kadar en fazla ziyaret edilen edisyonu olma yolunda ilerliyor.
Çanakkale Bienali, Troya bölgesindeki Tarihe Saygı Köylerinde gerçekleştirilen Sanat Günleri, çocuk atölyeleri, ayrıca 17. İstanbul Bienali Film Programı Çanakkale Gösterimleri gibi etkinlikleriyle de devam ediyor.
Sanatçılar: Adrian Melis, Alparslan Baloğlu, Aslı Işıksal, Başak Altın, Berfin Erdoğan & Yağmur Uyanık, Can Altay, Cevdet Erek, Eda Şarman, Eren Sulamacı, Forensic Architecture, Funda Susamoğlu, Furkan Öztekin, Goshka Macuga, Guido van der Werve, H. Esra Oskay, Havva Altun, İhsan Oturmak, İrem Aksu, İrem Tok, Jasmina Cibic, Johanna Billing, Liliya Lifanova, Maider López, Mariana Vassileva, Maury Vaughan & Melike Taşçıoğlu Vaughan, Merve Şendil, Mircea Cantor, Oğuz Karayemiş, Özlem Günyol & Mustafa Kunt, Pilvi Takala, Pravdoliub Ivanov, Robert Montgomery, Serge Najjar, Tatiana Villani, Umut Kambak, Zeren Göktan.
(AÖ)