Bahriye Kabadayı imzalı "Devrimci Gençlik Köprüsü" belgeselinin gösterimiyle başlayan panelde konuşmacılar kendi tarihlerinden bakarak "68'in Mirası"nı değerlendirdiler.
Kürkçü
"68'in değerleri nelerdi? Bir kuşak olarak önemi neydi?" sorusuna Kürkçü "Birincisi antiemperyalizim, ikincisi devrimcilik üçüncüsü enternasyonalizm. Her on yıla bir 'kuşak' yakıştırıyoruz ama Metin Çulhaoğlu bir büyük 'K' ile yazılan kuşak vardır bir de küçük 'k' yazılan demişti. Sanıyorum 68 büyük K ile yazılan kuşak" dedi.
Berktay
Berktay, 68 kuşağının dönemin kendisi itibariyle ayırt edilebilir olduğunu söyledi ve 68'in değerleri olarak "Eşitlik, özgürlük ve enternasyonalizmi hatırlıyorum. Benim dertlerim bunlardı" dedi.
Belge
Belge de "antiemperyalizmin önde enternasyonalizmin arkada" geldiğini bu değerler arasındaki öncelik sıralamasının farklı olması halinde yaşananların bugüne de farklı yansıyacağını söyledi.
Klein
William Klein ise Fransa'da Sorbonne işgali sürerken olayları gün gün kaydettiğini aktardıktan sonra "68 herkesin başka bir hayat istediğini söylemesi ve bunu gerçekleştirmeye girşmesiydi" dedi ve ekledi. "Bakmayın Sarkozy'nin '68 bitti dediğine, o da başka bir evlilik istiyor ve başka bir evlilik yapıyor. O da bu anlamda bir 68'li sayılır ama tek farkla, o 68'in karikatürüdür" dedi.
Panel salondakilerin 68 dönemine ilişkin soruları ve konukların cevaplarıyla son buldu. (EZÖ)