Ara Ana Sayfa
bianet-Bağımsız İletişim Ağı
Menü GösterMenü Gizle
Yayın Tarihi: 26 Eylül 2024 15:37
 ~ Son Güncelleme: 26 Eylül 2024 16:42
3 dk Okuma

50 yaşından sonra kadın çalışan olmak: Yaş ve cinsiyet ayrımcılığı bir arada

Kadın İşçi’nin araştırması, Türkiye’deki iş gücü piyasasında kadınların karşılaştığı çok yönlü ayrımcılıkları ortaya koyuyor, cinsiyet eşitliği politikalarının geliştirilmesine acil ihtiyaç olduğunu gösteriyor.
Görseli Büyüt
Bu görselde, bir konferans ya da panel ortamı görülmektedir. Sahnedeki masada iki kadın oturmakta ve bir sunum yapmaktadırlar. Masanın ön kısmında, "50 Yaş Üstü Kadınların Ücretli Emek Alanında Karşılaştıkları Cinsiyet Temelli Ayrımcılıklar ve Çözüm Önerileri" başlıklı bir pankart asılıdır. Kadınlardan biri mikrofona konuşurken, diğer kadın dinleyici konumundadır.  Arka planda, bir sunum veya slayt projeksiyona yansıtılmıştır, bu da yapılan konuşmanın içeriği hakkında bilgi vermektedir. Masanın üzerinde su şişeleri, bir çay bardağı ve belgeler yer almaktadır. Sunumun yapıldığı yerin, profesyonel bir ortamda ve kamuya açık bir etkinlik olduğu anlaşılmaktadır. Mikrofon ve logolu su şişesi, bir medya kuruluşunun da etkinliği takip ettiğini göstermektedir.  Sunum, kadınların iş hayatında karşılaştıkları cinsiyet temelli zorluklara odaklanıyor gibi görünmektedir.
Fotoğraflar: Aslı Deniz Çelebi
bianet kadın ve LGBTİ+ haberleri editörü (Ekim 2018). bianet stajyerlerinden (2000-2001). Cumhuriyet, BirGün, DİHA, Jinha, Jin News için çalıştı. İMC TV’de muhabirlik yaptı. Sivil Sayfalar,...

bianet kadın ve LGBTİ+ haberleri editörü (Ekim 2018). bianet stajyerlerinden (2000-2001). Cumhuriyet, BirGün, DİHA, Jinha, Jin News için çalıştı. İMC TV’de muhabirlik yaptı. Sivil Sayfalar, Yeşil Gazete, Journo ve sektör dergileri için yazılar yazdı, haberleri yayınlandı. Hemşin kültür dergisi GOR’un kurucu yazarlarından. Yeşilden Maviye Karadenizden Kadın Portreleri, Sırtında Sepeti, Medya ve Yalanlar isimli kitaplara katkı sundu. 2011 Musa Anter Gazetecilik ödülü sahibi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu kurucu üyelerinden. İstanbul Üniversitesi Avrupa Birliği ve Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun. Ekim 2018’den bu yana bianet’te çalışıyor.

Devamını Göster

ODTÜ Uluslararası İlişkiler 3.Sınıf öğrencisi. Eylül 2024 bianet stajyeri.

Hak odaklı, çok sesli, bağımsız gazeteciliği güçlendirmek için bianet desteğinizi bekliyor.
Google ile Katkıda Bulunun
Sayfa Başına Git