*Fotoğraf: AA
28 Mayıs seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan 3 Haziran Cumartesi günü Meclis'te yemin ederek görevine resmen başladı.
Törenin ardından aynı günün akşamında yeni kabine üyelerini açıkladı.
Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la birlikte 18 kişilik kabineyi neredeyse sıfırdan kurdu.
Erdoğan, mevcut bakanlardan sadece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'la yola devam etme kararı aldı.
Peki, yeni kabine üyeleri kimdir?
Cevdet Yılmaz kimdir?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. İşte Cevdet Yılmaz'ın detaylı özgeçmişi...
Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarlığı, AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü.
Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümer Halı'da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.
23, 24, 26 ve 27. Dönemde Bingöl, 25. Dönemde Diyarbakır Milletvekili seçildi.
Parlamentolar arası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanlığı yaptı.
60. Hükümette Devlet Bakanı; 61, 62 ve 64. Hükûmetlerde Kalkınma Bakanı, 63. Hükûmette Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı.
AKP MKYK Üyesi, Tanıtım ve Medya, Dış İlişkiler ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.
2020 yılı Kasım ayından bu yana TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini sürdürüyordu.
Yılmaz Tunç kimdir?
Yeni kabinede Bekir Bozdağ’ın yerine Adalet Bakanı olarak atanan Yılmaz Tunç, yargı camiasında Milli Görüş geleneğinden bir isim olarak biliniyor.
Siyasete Fazilet Partisi’nde başladı ve 1998-2001 yılları arasında Fazilet Partisi Pendik İlçe Başkanlığı, 1999-2004 yılları arasında da Pendik Belediye Meclis üyeliği yaptı.
AKP Pendik Kurucu İlçe Başkanı ve Pendik Belediye Meclis Üyesi olarak görev aldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 23, 24, 25, 26 ve 27. Dönemde Bartın Milletvekili olarak görev yaptı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AKP Grup Yönetim Kurulu üyesi, Adalet Komisyonu Sözcüsü, Adalet Komisyonu Başkanvekili, Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev aldı.
1995 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Tunç, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı.
Mahinur Özdemir Göktaş kimdir?
Yeni kabinedeki tek kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na getirilen Mahinur Özdemir Göktaş oldu.
Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak görev yapan Mahinur Özdemir Göktaş, Lisans ve yüksek lisans eğitimini L'Université libre de Bruxelles (ULB) Ekonomi, Siyasal ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde tamamladı.
Şehir planlama, imar, çevre, konut sorunu ve işyerlerinde ayrımcılık konularında çalışmalar yaptı.
24 Haziran 2009'da Belçika Hümanist Demokrat Partisi'nden (CDH) milletvekili seçildi ve ülkenin "ilk başörtülü milletvekili" oldu.
2015'te "Ermeni Soykırımı'nı tanımadığı" gerekçesiyle partisinden ihraç edildi. Siyasete bağımsız milletvekili olarak devam etti.
12 Eylül 2019'da Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak atandı. Türkiye'nin Kuzey Afrika'ya atadığı ilk kadın büyükelçi oldu. Ana dilleri olan Türkçe ve Fransızcanın yanı sıra Felemenkçe, İngilizce ve Latince biliyor.
1982, Brüksel doğumlu.
Mehmet Şimşek kimdir?
Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 23. Dönemde Antep, 24. Dönemde Batman Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Devlet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı, 61 ve 62. Hükümetlerde Maliye Bakanlığı görevlerinde bulundu. 64 ve 65. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı.
Ankara, İstanbul, New York ve Londra'da uluslararası kuruluşlarda ekonomist, stratejist ve yönetici olarak çalıştı. "Emerging Markets" dergisi tarafından 2013 yılında "Yükselen Avrupa'da Yılın Maliye Bakanı" seçildi, aynı yıl "Foreign Policy" dergisi tarafından da dünyanın en etkili 500 kişisinden biri olarak gösterildi.
1967'de Batman'da doğdu.
Vedat Işıkhan kimdir?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2018’e kadar Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı.
2018’de Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu üyeliğine atandı.
1998 yılında ise “Sosyal Hizmet ve Sağlık Alanında Görev Yapan Yöneticileri Etkileyen İş Stres Faktörleri” başlıklı teziyle doktorasını tamamladı. Doçentliğini 2003 yılında yapan Işıkhan 2009 yılında profesör unvanını aldı.
1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu’nda lisans eğitimini tamamlayan Işıkhan gene Hacettepe Üniversitesi’nde aynı bölümü üzerine yüksek lisansını tamamladı.
1966 yılında Mardin’in Artuklu ilçesinde doğdu.
Alparslan Bayraktar kimdir?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atanan Alpaslan Bayraktar, 2016-2018 yılları arasında ETKB Müsteşar Yardımcılığı ve Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü; 2010-2016 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda Kurul Üyeliği yaptı.
Bayraktar kamu görevlerinden önce ise yurtiçinde ve yurtdışında özel sektörde çalıştı.
Uluslararası kuruluşlar bünyesinde enerji yönetimi ve düzenlemeleri alanında çalışmaları bulunan Bayraktar, Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) ve Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Başkanlığı yaptı.
Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde tamamladı. Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Ekonomi Hukuku alanında ve Fletcher School of Law and Diplomacy’den Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisansını, doktorasını ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yer Sistem Bilimleri Bölümünde Enerji Ekonomisi ve Politikası alanında yaptı.
1975 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.
Mehmet Fatih Kaçır kimdir?
Sanayii ve Teknoloji Bakanlığına getirilen Mehmet Fatih Kacır, 1984 yılında İstanbul'da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesi'nde tamamladı. 2003 yılında üniversite giriş sınavlarında Türkiye 12.si oldu.
Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümündeki lisans eğitimini 2008 yılında Onur Derecesiyle tamamladı. Üniversite eğitimi sırasında öğrenci temsilciliği yaptı, Proje ve Araştırma Kulübü'nün kurucu başkanlığını üstlendi, öğrenci projelerine öncülük etti.
Üniversite mezuniyeti sonrası farklı sektörlerde girişimci olmayı seçti. Kurucusu ve yöneticisi olduğu şirketlerle simülasyon yazılım ve donanımları, dijital açık hava reklamcılığı, sanal gerçeklik uygulamaları ve gıda sektörlerinde faaliyet gösterdi.
Şirketlerinde faydalı model ve endüstriyel tasarımlar geliştirerek yenilikçi uygulamalara imza attı. Ticari hayatın yanında sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol aldı.
Kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Kacır, T3 Vakfı bünyesinde Deneyap Teknoloji Atölyeleri kurulmasının, özel yetenekli öğrencilere yönelik sürdürülen Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı’nın, Bilim Merkezleri ve Girişim Merkezi programlarının, Türkiye’nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan Teknofest İstanbul’un öncüleri arasında yer aldı.
İbrahim Yumaklı kimdir?
Yeni kabineden Tarım ve Orman Bakanı olarak yer alan İbrahim Yumaklı, 7 Nisan 2022’de yayımlanan Resmi Gazete ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı.
İş hayatına 1993 yılında Marshall Boya A.Ş.'de ithalat işlemleri uzmanı olarak başlayan Yumaklı, 2011 yılına kadar Akzo Nobel Türkiye bünyesinde bulunan Marshall Boya A.Ş. ile bağlı grup şirketlerinin mali gruplarında yöneticilik yaptı.
2011 yılında Aljazeera Türkiye'de çalışmaya başladı. 2012-2015 yılları arasında Aljazeera Türkiye'nin sahip olduğu TV kanalını yönetti. Ocak- Ekim 2016 tarihleri arasında Anadolu Ajansı Uluslararası Operasyonlar Direktörü olarak görev yaptı.
1969 Yılında Kastamonu'da dünyaya geldi. Bakırköy İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. 1992 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu.
Ömer Bolat kimdir?
Ticaret Bakanlığına getirilen Ömer Bolat, 2000 yılından bu yana Albayrak Şirketler Grubunda Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatör olarak görev yapıyor.
İş hayatına İktisadi Kalkınma Vakfı'nda (İKV) başladı ve 1982-1993 yılları arasında uzman olarak çalışmasını sürdürdü. Daha sonra 1993 yılında MÜSİAD Genel Sekreterliği görevine başladı.
MÜSİAD Yönetim Kurulu'ndaki 14 yıllık görev süresi içinde 7 yıl Genel Sekreter ve 4 yıl Dış İlişkiler– Fuar ve Ekonomik işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2004-2008 tarihleri arasında MÜSİAD Genel Başkanlığı yaptı.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev alırken, Albayrak Holding'de de üst yönetici olarak iş hayatını sürdürdü.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'de Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de üstlenen Bolat, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğini de yürüttü.
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ekonomik İlişkiler Bölümü'nden 1984 yılında mezun olan Bolat, yüksek lisans eğitimini Avrupa entegrasyonu alanında Hollanda-Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü'nde tamamladı.
Almanya-Kiel Üniversitesi Dünya Ekonomisi Enstitüsü'nün yüksek lisans düzeyindeki Uluslararası Ekonomi ve İşletme Programı'ndan mezun oldu.
Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü'nden "Avrupa Para Sistemi" konusundaki teziyle doktora diplomasını aldı.
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği alanında "profesör" unvanına sahip oldu.
1963'te İstanbul'da doğdu.
Abdulkadir Uraloğlu kimdir?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevine atananAbdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğündeki çalışma hayatına 1989 yılında Karayolları Erzurum 12. Bölge Müdürlüğünde Etüt Ekip Mühendisi olarak başladı.
1990-1998 yılları arasında Karayolları Ankara 4. Bölge Müdürlüğünde Etüt Ekip Mühendisi, Kontrol Mühendisi ve Kontrol Şefliği görevlerinde bulundu. 1998 yılında Erzurum Bölge Müdürlüğü Yapım Başmühendisliği görevine getirildi.
2003 yılında Trabzon 10. Bölge Müdür Yardımcısı olan Uraloğlu, 2005 yılında Kayseri 6. Bölge Müdürü, 2006 yılında da Samsun 7. Bölge Müdürü olarak atandı.
2009 yılında kısa bir süre Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürü olarak görevlendirildi.
2012 yılında İzmir 2. Bölge Müdürlüğü görevine getirildi. 23 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Karayolları Genel Müdürü olarak atandı.
1966 yılında Trabzon'da doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1988 yılında mezun oldu.
Osman Aşkın Bak kimdir?
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı. İstanbul Ticaret Odası'nda Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Çeşitli spor kulüplerinde Genel Sekreterlik ve Başkanlık görevleri ile federasyonlarda Yönetim Kurulu Üyeliği, Kurul Üyeliği, Genel Kurul Delegeliği ve Başkanlık görevlerinde bulundu. 24. Dönemde İstanbul, 25, 26 ve 27. Dönemde Rize Milletvekili seçildi.
NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü oldu. NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Siyasi Komite Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. 65. Hükûmette Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev aldı.
Lise öğrenimini Kabataş Erkek Lisesi'nde tamamladı.İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi'ni bitirdi.
İngiltere'de Nottingham Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programında doktorasını yaptı.
Rize'nin Pazar ilçesinin Derinsu köyünde dünyaya geldi.
Mehmet Nuri Ersoy kimdir?
33 yıl turizm sektöründe yer alan Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde 9 Temmuz 2018’de Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirildi.
Alman Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu.
Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra, paket tur ve otel konaklama hizmetleri veren şirketini kurdu, bakanlık görevine başladıktan sonra şirketindeki bütün görev ve unvanlarını devretti.
Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Ersoy, 1968 yılında İstanbul'da doğdu.
Yusuf Tekin kimdir?
Yeni kabinede Milli Eğitim Bakanlığına getirilen Yusuf Tekin, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörü..
1994’te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi.
Aynı yıl Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak başladı.
Tekin, siyaset ve sosyal bilimler alanında 1997’de yüksek lisansını, 2002’de doktorasını tamamladı.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne öğretim üyesi olarak atandı. Aynı fakültede 2007’ye kadar yardımcı doçent olarak görev yapan Tekin, aynı yıl siyaset ve sosyal bilimler alanında doçent oldu.
2009’a kadar süren görevinin ardından Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi’ne atandı.
Tekin, akademik yaşamı boyunca bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, üniversite senato üyeliği, fakülte ve enstitü yönetim kurulu üyeliği gibi idari görevlerde de bulundu.
2011'de Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak 2011’de atandı. Bu görevi sırasında de bakanlığın üniversitelerle yürüttüğü ortak projeleri hayata geçirdi.
2013’te Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevine başlayan Tekin, YÖK ve üniversiteler ile koordineli biçimde eğitim politikalarının oluşturulması konusunda çalışmalar yürüttü. Tekin, 2015-2018’de Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi mütevelli heyet başkanlığı yaptı.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle beraber müsteşarlık makamının kaldırılması sonrasında yeniden öğretim üyeliğine döndü. Daha sonra Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde profesör oldu.
15 Eylül 2018’de Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörlüğü görevine başladı. Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde rektör olabilmesi için de kanunda değişiklik yapıldığı ortaya çıktı. Rektörlük için gereken 3 yıl profesörlük şartı, Tekin’in rektör atanabilmesi için kaldırıldı. Tekin, “Karma eğitim zorunlu değil” sözüyle de gündeme gelmişti.
İlköğrenimi ve orta öğrenimi Rize'de tamamladı. 1970 yılında Erzurum Tortum doğdu.
Fahrettin Koca kimdir?
Yeniden Sağlık Bakanı olan Fahrettin Koca, 2018 Türkiye genel seçimleri sonrasında oluşan Bakanlar Kuruluna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sağlık bakanı olarak atandı.
Çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevlerinde bulundu. Kurucu başkanı olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı (TESA) tarafından 2009 yılında kurulan İstanbul Medipol Üniversitesinin Mütevelli Heyeti başkanlığını yürüttü.
Türk Pediyatri Kurumu, Pediyatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sağlık Meslek Komitesi, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) üyelikleri bulunuyor.
Aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi başkan yardımcısı, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği’nin başkanı ve Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi başkanıdır.
İlk ve orta öğrenimini Konya'da, liseyi Bursa Erkek Lisesinde bitirdi, daha sonra İstanbul Tıp Fakültesine girdi. 1988’de İstanbul Tıp Fakültesi'ni tamamlayarak tıp doktoru unvanını aldı.
İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında tamamlayarak 1995’te çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı oldu.
1965’te Konya’nın Kulu ilçesine bağlı Ömeranlı beldesinde doğdu.
Mehmet Özhaseki kimdir?
1983'ten bu yana bünyesinde yer aldığı Refah Partisi'nin kapatılmasıyla 1998-2001 arasında Fazilet Partisi'nde yer alan Mehmet Özhaseki, 2001'den bu yana AKP bünyesinde yer alıyor.
Özhaseki, 24 Mayıs 2016 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevinde bulundu.
24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde Kayseri Milletvekili olarak seçildi ve 27. Dönem Kayseri Milletvekili oldu.
18 Ağustos 2018 tarihinde yapılan AKP Olağan Büyük Kongresi'nin ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak yer aldı.
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Ancak seçimi kazanamadı.
12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AKP Olağan Büyük Kongresi'nin ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak yer aldı.
1 Kasım 2015 tarihinde yinelenen genel seçimlerde tekrar Kayseri Milletvekili olarak seçildi ve 26. Dönem Kayseri Milletvekili oldu.
29 Mart 2009 ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde aday olup 4. ve 5. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Özhaseki, Kayseri'de 5. kez üst üste Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ilk isim oldu.
18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde yüzde 70.2 gibi oyla 3. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi.
1994 yerel seçimlerinde Refah Partisi'nden Melikgazi Belediye Başkanı seçildi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe'nin Ankara 1 No'lu DGM'den bir yıllık hapis ve beş yıl siyasetten uzak kalma cezası alması üzerine 23 Haziran 1998 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan seçimle Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na getirildi.
Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor Onursal Başkanı olan Özhaseki, aynı zamanda Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyesi.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu fakat avukatlık mesleğini hiç yapmadı. 1957 yılında Kayseri’de doğdu.
Ali Yerlikaya kimdir?
Yeni dönemde Süleyman Soylu’nun yerine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya getirildi.
1990 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam adaylığıyla görevine başladı.
1993 yılında Kayseri İli Felahiye İlçesi Kaymakamlığına atandı.
Sırasıyla; Hilvan ( Şanlıurfa ) ve Sarıkaya (Yozgat) ilçelerinde Kaymakam olarak görev yaptı.
26 Ekim 2018’de İstanbul Valiliği görevine atanan Yerlikaya, 2015 -2018 tarihleri arasında Gaziantep Valisi, 2012 - 2015 tarihleri arasında Tekirdağ Valisi, 2010 - 2012 tarihleri arasında Ağrı Valisi, 2007 -2010 tarihleri arasında Şırnak Valisi olarak görev yaptı.
29 Mayıs 2003 tarihinde İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine, 09 Şubat 2004 tarihinde Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevine atandı.
1968 tarihinde Konya'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Konya'da tamamladı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi "Kamu Yönetimi" bölümünden mezun oldu.
Yaşar Güler kimdir?
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 30. Genelkurmay Başkanı olarak görev yapan Güler, 28 Aralık 2011'de 34 sivilin ölümüyle sonuçlanan ve tarihe "Roboski Katliamı" olarak geçen hava saldırısı esnasında Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevindeydi.
15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Karargâhındaki makamında bulunan Güler, aralarında emir subayı Binbaşı Mehmet Akkurt'un da bulunduğu askerler tarafından elleri arkadan bağlanarak Akıncı Hava Üssü'ne götürüldü.
1974 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu.
1984 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı muhabere birliklerinde takım ve bölük komutanı olarak görev yaptı. 1986 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun olduktan sonra kurmay subay olarak çeşitli karargâhlarda görev aldı.
2001'de tuğgeneralliğe terfi etti. 10. Piyade Tugay Komutanlığı ve Genelkurmay MEBS Plan ve Koordinasyon Daire Başkanlığı yaptı. 2009 yılında korgeneralliğe yükseltildi.
Harita Genel Komutanlığı, 4. Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı yaptı. 28 Aralık 2011'de 34 sivilin ölümüyle sonuçlanan Roboski Katliamı'nda Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevindeydi.
2013 yılında orgeneralliğe terfi etti ve Genelkurmay II. Başkanlığına getirildi.
9 Temmuz 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Genelkurmay Başkanı olarak atandı. Atanmasından sadece altı gün sonra, 15 Temmuz 2018'de tüm kuvvet komutanlıkları doğrudan Milli Savunma Bakanlığı'na bağlandı.
TSK Üstün Hizmet ve TSK Şeref Madalyalarına sahip.
1954, Ardahan doğumlu.
Hakan Fidan kimdir?
Dışişleri Bakanlığı’na getirilen Hakan Fidan, 13 yıldır Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı olarak görev yapıyordu.
Fidan, MİT Başkanlığından Türk diplomasisinin başına atanan ilk yetkili olarak tarihe geçti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “sır küpüm” olarak tanımladığı Fidan, görev süresince “Çözüm Süreci”, 2012’de gündeme gelen 7 Şubat MİT Krizi, MİT TIR'ları, 15 Temmuz darbe girişimi gibi birçok önemli olayda gündem olmuştu.
(RT)